Новозеландските Алпи, се появихме с алпиниста Кольо Рапела на плажа

...
Новозеландските Алпи, се появихме с алпиниста Кольо Рапела на плажа
Коментари Харесай

Климатични вещици: Към края на мита за глобалното затопляне

Новозеландските Алпи, се появихме с алпиниста Кольо Рапела на плажа в Сидни, забелязахме табела с надпис “Burning time-15 min” (Време за безвредно препичане на слънцето -15 мин.). Така стартира разбора си Румен Воденичаров в pogled.info.

„ Брей, че са напреднали озитата! - рекохме си ние. Контролират си дори събирането на загар, който ние най-безразсъдно и в остатък получаваме по рилските върхове. Озоновата дупка несъмнено е нещо по-сериозно, в сравнение с ние сме си представяли. “

Но не щеш ли изминаха 27 години и предупредителните табели на плажовете изчезнаха. Оказа се, че през 2019 година озоновата дупка е достигнала минимални размери от 1982 година насам.

Климатичните промени понижават, а не усилват озоновата дупка. Канадското момиче Севърн Карлис-Сузуки, което по време на Конференцията по климата в Рио (1992), се опасяваше да излиза от къщи поради пробитата от Човека озонова дупка, порасна и от дълго време се излежава без боязън по плажовете.

Протоколът от Монреал (1987), забраняващ използването на фреони и подписан единомислещо от 197 страни, се оказва изцяло непотребен. Само дето аргументи на страна като Съветския съюз колапс на цялата му хладилна индустрия – 100 милиарда $ загуби и 100 000 безработни.

Но в това време монополът и облагите от „ безвредните “ хладилни сътрудници на ТНК (концерна „ Дюпон “) беше обезпечен.

А обяснението за какво озоновият пласт над полюсите е два пъти по-тънък, макар че там няма хладилници и дами, пръскащи козметика с фреони, се оказа много обикновено.

Ами при този надолнище на земната ос интензивността на галактическото излъчване, разпадащо кислородните молекули (О2) с цел да образуват по-късно озон (О3) е минимално т.е. Антарктида е по този начин да се каже „ на сянка “.

А фреоните, като се изключи че ги няма в Южното полукълбо, са и тежички и мъчно биха се издигали на 15-20 км с цел да разлагат озоновия пласт. За останалото са виновни до някъде температурата и изменящата се циркулация на въздушните потоци.

След като психозата за киселинните дъждове и озоновата дупка изигра ролята си за въздържане растежа на бързо разрастващите се стопански системи, транснационалните компании (ТНК) трябваше да намерят нова спирачка.

И тя им беше препоръчана от услужливи „ учени “, които докараха от девет дерета вода и изровиха хипотези на международни мозъци от XIX век (на математика Жозеф Фурие и химика Сванте Арениус) дружно с техните заблуди. Всичко се стартира към средата на 70-те години на ХХ век със шокиращите отчети на Римския клуб (Club of Rome), които провокираха нужната суматоха.

Те размътиха главите на множеството хора, че в изискванията на промишлената гражданска война, повишението на температурата на Земята е неизбежно и то се дължи на отделяните от промишлеността и отглеждането на животни тъй наречените парникови газове (ПГ).

Опасността от нов общочовешки потоп ставала действителна и са нужни незабавни ограничения.

Хипотезата за „ климатичен апокалипсис “ беше подхваната от политици и държавни водачи. В учебните заведения на Съединените щати беше въведен предмет „ световно стопляне “.

И преди учените да отреагират всъщност, се стигна до Протокола от Киото (1997) и до големи облаги за лобистите с пазара на квоти за излъчвания на ПГ.

Новата неистина

Новата неистина изначало беше наречена „ световно стопляне “ (global warming), а в последно време, по-предпазливо – „ климатични промени “ (climate change).

Вместо решение на значими екологични проблеми, като очистване на островите от пластмаси в Тихия океан, да вземем за пример, с подписания протокол се изпират по 150 милиарда $ годишно за понижаване излъчванията на набедения за основен провинен – въглеродния диоксид (СО2).

Алармистите стават все по-агресивни и желаят „ Отричането на световното стопляне да бъде приравнено с отричането на Холокоста “. И двете били закононарушения против човечеството.

Една непризната илюзия постоянно довежда до идната. Новата неистина трябваше да бъде поддържана от живи престижи и повтаряна неведнъж.

Връх на акцията за „ световно стопляне “ бяха книгата и филмът на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати „ Неудобната истина “ (2006) Ал Гор, за които той получава в 2007 година два „ Оскар “-а и Нобелова премия за мир.

Цяло потомство беше сугестирано, че Земята не съумява да се охлажда и към 2015 година белите мечки в Северният Ледовит океан ще останат без лед.

Конференциите по климата следваха една след друга.

Всичко вървеше по ноти, само че тъкмо преди Конференцията в Копенхаген в 2009 година (годината в която Ал Гор стана „ зелен милиардер “), хакери разобличиха климатолозите от Университета в Норич (подаващи данни за IPCC, Междуправителствена комисия по климатичните проблеми), че премълчават, подправят и изтриват всички несъответстващи на световното стопляне данни.

Те разкриха, че избрани хора паразитират върху мита за световното стопляне. Ужас!!! Очертаващият се „ Климат гейт “ можеше да провали идващото Парижко съглашение, което трябваше да задължи подписалите го страни да събират по 100 милиарда $ годишно за битка с климатичните промени.

Наложи се да се изчака известно време с цел да отшуми абсурдът.

На това място нервите на учени и политици не устояха. Трябваше да се откри момчето, което да извика „ Царят е гол! “ Първи „ изокаха “, както в описа на Чудомир, някогашни високопоставени специалисти.

Съветникът на президента Тръмп по науката Дейвид Гелентер енигматично съобщи следното:

„ Кацането на Човек на Луната е цялостен парадокс и най-голямата неистина в историята на Човечеството, дори по-голяма от безсмислицата за световното стопляне “.

Последваха го екс-президентът на Националната Академия на науките на Съединени американски щати Фредерик Зайц.

„ Консенсус има единствено сред учените, които получават грантове с цел да тръбят, че би трябвало да се борим с световното стопляне “ - съобщи той и сервира петиция, подписана от 15 000 учени, които приканват за отвод от Протокола в Киото.

„ Не съществуват никакви безапелационни доказателства, че излъчванията от въглероден диоксид, метан и други ПГ предизвикват или могат да причинят в бъдеще пагубно стопляне на земната атмосфера и разрушение на климата “.

Още по-гневни бяха проф. Фред Сингер - началник на Държавната Метеорологична работа на Съединени американски щати и доктор Джеймс Бейтс - шеф на
NOAA ( National Oceanic and Atmospheric Administration ):

„ Теориите за смяна на климата като резултат на човешката активност могат да се преглеждат като учредени на фалшификации “.


Климатичните вещици

През Средновековието за измененията в климата и по-точно за захлаждането сред 1650 и 1710 година са упреквали вещиците и даже са ги изтребвали. Ал Гор и Комисията към Организация на обединените нации наречена IPCC (International Panel of Climate Change) мощно наподобяват на вещици, които пророкуват за вероятната крах на актуалната цивилизация.

Те не престават да настояват, че „ Влиянието на Човека е основната причина за стоплянето, наблюдаващо се от средата на ХХ век “.

Въпреки научните доказателства за започващ развой на „ световно захлаждане “, климатичните вещици не престават да омайват международния политически хайлайф , че въглеродът изхвърлян в атмосферата предизвика парниковия резултат.

На Конференцията по климата в Мадрид (2-12 декември 2019 г.) генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш продължи да пее втръсващата към този момент ария:

„ Да се откажем изцяло от изкопаемите горива и най-много от въглищата! Да не бъдем запомнени като поколението, което си зарови главата в пясъка! Да изберем сред вярата и капитулацията! “ А госпожа Каролина Шмит, министър на околната среда на Чили, зададе и неуместната цел: „ Глобалните парникови газове до 2050 година да се понижат с 80% “.

Но в клопката, наименуван Парижко съглашение (2015 г.) към този момент влизат единствено 68 страни, виновни за ….. 8% от парниковите излъчвания!

Все повече държавни водачи се отнасят съмнително към отчетите на IPCC и са склонни да повярват на думите на президента-бизнесмен Тръмп:

„ Глобалното стопляне е мистификация, измислена от елита с цел да се печелят огромни пари. Протоколът за въглерода може да стане инструмент за продължаваща деиндустриализация на Съединените щати. “

Явно Тръмп е умножил тоновете въглеродни излъчвания по 75 дол./тон и се е досетил, че с предлаганата нова международна валута, за разлика от алармистите, го грози заплаха да стане още веднъж милионер, откакто е бил милиардер.

Проблем с климата съществува, само че в него е намесена прекалено много политика и по-малко просвета. Като необоримо доказателство „ климатичните вещици “ до скоро посочваха сходният ход в графиките на наличието на въглеродния диоксид (ВД) и температурата на атмосферата.

Но геолозите сондираха ледовете на Антарктида и оценените проби на въздушните мехурчета в сондажните ядки от 700 хилядолетия демонстрираха изрично, че увеличението на концентрацията на Варшавски договор в земната атмосфера е разследване (а не причина) от повишение на температурата.

Някои твърди глави чак в този момент стартират да проумяват, че откакто в повърхностния пласт на океана Варшавски договор (СО2) е 20 пъти повече в сравнение с в атмосферата, разумно е при повишение на температурата даже с 0.5оС част от него да се отделя, както от газираната вода след изваждане от хладилника.

Тук към този момент можем да се вслушаме в мнението на учените каква е същинската причина за повишение на температурата на Земята. Преди всичко би трябвало да се прави разлика сред климат и метеорологично време.

Метеорологичното време е положението на атмосферата в избран миг, описващо се с индикатори като температура, мокрота, налягане. Климатът (от гръцкото климатос, наклон) е многогодишна (поне няколко десетилетия) статистическа обработка на данните от времето.

В взаимозависимост от наклона на земната ос съществуват сезоните в северното и южното полукълбо и другите климатични зони на Земята: умерена, тропическа, пустинна, полярна…

Всеки климат има климатична норма, само че краткотрайно отклоняване от нея не значи безусловно изменение на климата. В Сахара падна сняг, само че това не е доказателство, че климатът ще стане сдържан вместо необитаем.

Климатът на Земята се е променял постоянно. Преди 1000 години викингите са заварили Гренландия с необятни зелени пасища.

Палеонтолозите намират в Аляска и Сибир остатъци от динозаври и мамути. Значи на мястото на топъл климат е настъпило дълготрайно замръзване. Колко пъти се е случило това в историята на Земята?

Какво споделя науката

Учените настояват, че се следи цикличност в измененията на климата. Всъщност това са съмненията в слънчевата сила идваща на Земята. Има огромни цикли, траещи десетки хилядолетия (големи ледникови периоди), има и дребни, продължаващи по 11 и 17 години.

Големите ледникови интервали (ГЛП) в историята на Земята са четири. След 90 000 години замръзване идват 15 000 години на релативно стопляне. В към 80% от метеорологичното време Земята е била покрита с ледници.

Само в останалите 20% е имало стопляне и живот. Последният ГЛП е завършил преди 12 000 години. Ние, индивидите, живеем в един относително студен междуледников интервал, който от своя страна има цикли с минимуми и максимуми на температурата на земната повърхнина наподобяващи „ зъбчатка “.

По-силно е захлаждането, когато етапите на слънчевите цикли съответстват. Тези температурни минимуми носят имената на известни учени, например на Далтон (Dalton), Маундер (Maunder) и други През 1812 година армията на Наполеон е замръзнала в люта зима в Русия по време на минимума на Далтон.

През XXI век обаче, се чака нов най-малко на Маундер т.е. нов дребен ледников интервал, сходен на този, който е принудил викингите да се върнат към Скандинавия и избавителния Гълфстрим.

Този път за новия Маундер ще би трябвало да се готвим ние.

По време на ледниковите интервали Земята не е била обитаема, само че в случай че теорията на сръбския физик Миланкович се окаже вярна, то следва Земята да премине през пети дълъг ледников интервал, по време на който хората ще споделят участта на динозаврите, без значение от наличието на въглеродния диоксид в атмосферата и без значение от техните умения.

И по този начин от 2020 година ще бъдем очевидци на нов 25-ти безоблачен цикъл. И той ще бъде обвързван със захлаждане, тъй като слънчевата интензивност пада, тъмните петна за термоядрена интензивност липсват, а дистанцията до Слънцето пораства.

Температурата на Земята, нараснала с към 1оС (в лимита на относителната грешка), през втората половина на ХХ век, остава непроменена до 2019 година и предвиждането на Ал Гор и IPCC за «климатичен колапс» не се сбъдва.

Системата АРГО със стотици сензори по земното кълбо демонстрира, че „ международният океан постепенно се охлажда (проф. Вл.Полеванов). Леденият щит на Антарктида нараства и няма изгледи да се стопи и да вдигне застрашително равнището на океана.

Излиза, че компютърните модели за измененията на климата може би са неправилни.

Стана ясно, че Земята е отворена (неравновесна) система и земният климат зависи от доста променливи, включително от албедо (отношението на количеството отразена слънчева радиация от естествена или изкуствена повърхнина към количеството радиация, постъпващо към нея; т.е. отражателната дарба на повърхността на телата), галактическото запрашване и други ), а освен от наличието на въглероден диоксид в атмосферата.

А по какъв начин да се раздели приноса в увеличение на ВК от човешката активност от този, изхвърлян от вулканичната активност?

Аз съм спектроскопист и от дълго време съм се убедил, че инфрачервеното лъчение (IR) от земната повърхнина се гълтам както от въглеродния диоксид, по този начин и от водните пари.

Затова в облачно и влажно време температурата на атмосферата е по-висока. Но водните пари са доста повече от Варшавски договор и резултатът от тяхното усвояване би трябвало да се регистрира в компютърните модели, а това алармистите, съдействащи на Ал Гор, не го вършат.

Съгласно данните – не на различен източник, а на IPCC – излъчванията на Варшавски договор от човешка активност са 27 милиарда тона годишно. В същото време фотосинтезата гълта 440 милиарда тона ВК, а океанът разтваря или изпуска 330 милиарда тона.

27 против общо 770 милиарда тона! Как ви се коства? Има ли късмет Човекът да промени климата? Не е ли необичайно, че слънчевата интензивност и външните фактори престанаха да въздействат на климата на Земята от момента на основаване на IPCC към Организация на обединените нации?

Алармистите нямат съществени научни доказателства, само че не се отхвърлят. Парите са големи, а и Ал Гор е жив и здрав. „ Старата доктрина отмира единствено със гибелта на нейния финален гневен бранител “, споделил го е Айнщайн.


Дали увеличението на въглеродния диоксид е толкоз нездравословно, откакто той е „ храна “ за растенията, участвайки във фотосинтезата, при която се отделя О2.

Учените са безапелационни, че Варшавски договор е потребен. При по-високи концентрации на Варшавски договор растенията натрупат повече биомаса. При двойно увеличение на концентрацията на Варшавски договор, добивите от зърнени култури ще набъбнат с 22%, а на горите – с 40%.

Това към този момент е потвърдено: в края на предишния век увеличението концентрацията на Варшавски договор единствено с 9% за интервала от 1970 до 1990 година, усилва биомасата на горите в Европа с 25%. Излиза, че „ световното стопляне “ е по-скоро от изгода за милиарди гладни земни поданици.

Глобалната администрация

Теориите за световно стопляне доведоха до Глобална администрация , която е на път да сътвори тоталитарна институция в «отворено», демократично общество.

Какво значи «зелена» банка, която ще има капитал от 100 милиарда $, събрани от страните, подписали Парижкото съглашение и ще отпуска изборно заеми с ниска рента на тези, които ще закрият своите каменовъглени мини и ще стартират да строят «вятърни мелници» и фотоволтаици?

Някой да е видял произвеждане на стомана с ток от ветрогенератори? Лично аз съм очевидец на противоположното – прекратяване производството на стомана в Кремиковци, съпроводено със прекъсване на двата блока на АЕЦ «Козлодуй», даващи евтината електрическа енергия.

Глобалното стопляне се трансформира във власт, въздействие и пари.

Тези, които «регулират “ въглеродния диоксид в атмосферата, желаят да командват и международната стопанска система без да са спечелили война.

По този мотив палеонтологът проф. Кирил Есков (РФ) сподели, че «глобалното затопляне» мина от листата на естествените науки към идеологическите като диалектическия материализъм».

Причините за измененията в климата са другаде и не зависят от Човека.

С неразумни решения хората могат да въздействат единствено на локалния климат. Коагулантите на «Бритиш Петролеум» в Мексиканския залив раздраха Гълфстрийм на няколко потока.

Ако студеното Лабрадорско течение се изравни по компактност с Гълфстрийм, англичаните ще стартират да гледат футболни мачове с ушанки на главите. Черният пушек бълващ от комините, с който плашат децата, не е въглероден диоксид.

Той съдържа други, в действителност нездравословни газове и наночастици, които би трябвало да се улавят, с цел да може нашия витален стандарт да бъде порядъчен и да не вървим по улиците с маски като китайците.

Пред Човечеството има по-важни проблеми от въглеродния диоксид. Безопасни храни, екология, енергетика. Настъпва времето на водородните технологии, които ще отделят вода, а не Варшавски договор, само че пък крият други рискове.

Предстои дребен ледников интервал. Организация на обединените нации би трябвало да смени задачите си и да финансира стратегически, а не печелбарски планове.

А до настъпване на това време българските политици не би трябвало да не помнят ироничното припомняне на геолога проф. Владимир Полеванов: «В целия свят битката за човешки права и народна власт, както и битката за избавяне на климата, нямат никакво отношение към действителните права, демокрацията и климата на Земята».
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР