Новозеландски учени от Университета Отаго установиха, как откритият наскоро вирус

...
Новозеландски учени от Университета Отаго установиха, как откритият наскоро вирус
Коментари Харесай

Учени откриха вирус, който се бори с рака

Новозеландски учени от Университета Отаго откриха, по какъв начин откритият неотдавна вирус Сенека-Вали /вирусът от долината Сенека или SVV/ се бори с раковите кафези, предава РИА „ Новости “
Специалистите са употребявали за задачата електронни микроскопи с висока резолюция, с цел да проучват по какъв начин вирусът работи върху рецепторите на раковите кафези.
Те са достигнали до извода, че Сенека-Вали не поврежда здравите тъкани и гена ANTXR2, който се намира в тях. Вирусът се свързва единствено с белтъчния рецептор ANTXR1, намиращ се на повърхността на инфектираните кафези.
Клиничните тествания са посочили, че Сенека-Вали е ефикасен в битката с рака, само че в течение на две седмици организмът създава имунитет против него.
Учените считат, че вирусът би трябвало да бъде модифициран по подобен метод, че да остави без смяна единствено тази част, която взаимодейства с раковите кафези.
“Надявам се, че тези резултати ще спомагат за по-нататъшните проучвания, ориентирани към създаването на вируси за лекуването на рака “, съобщи професор Матиас Улф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР