Новозеландски учени направиха първата в света триизмерна радиография на човешко

...
Новозеландски учени направиха първата в света триизмерна радиография на човешко
Коментари Харесай

Невероятен пробив: Направиха първата в света триизмерна радиография на човешко тяло

Новозеландски учени направиха първата в света триизмерна радиография на човешко тяло благодарение на технология, която ще помогне за подобряването на здравната диагностика, заяви Франс прес, представени от Трафик Нюз.

Новият прийом употребява обичайна черно-бяла ренгтенография, като към нея прибавя методите за следене на обикновените частици от Големия адронен колайдер на ЦЕРН /Европейската организация за нуклеарни изследвания/. Както е известно, с негова помощ стана допустимо да бъде открит през 2012 година Хигс бозонът.

" Новата техника, употребяваща цветни рентгенови лъчи, ни дава опция да получим по-ясни изображения, което ще помогне на лекарите да слагат по-точни диагнози на своите пациенти ", оповестиха от ЦЕРН в официално съобщение, откакто беше употребена тяхната технология.

Триизмерната цветна радиография демонстрира отчетливо разликата сред костта, мускула и хрущяла, а също по този начин разположението и размерите на раковите тумори.

Технологията на ЦЕРН, кръстена " Медпикс ", действа като фотоапарат, който открива и преброява обособените субатомни частици, които се сблъскат с пикселите, когато електронният затвор на камерата е в отворено състояние, написа дир.бг. Така се реализират изображения с висока резолюция и контрастност, недостижими с обичайните медицински апарати.

С новия скенер, кръстен " Spectral CT ", ще бъдат осъществени през идващите месеци първите клинични проби с пациенти от ортопедиите и ревматологиите в Нова Зеландия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР