Новозеландската шпионска агенция прие препоръки за засилен надзор, след като

...
Новозеландската шпионска агенция прие препоръки за засилен надзор, след като
Коментари Харесай

Новозеландското разузнаване се активизира, проспало с години шпионска система

Новозеландската шпионска организация одобри рекомендации за засилен контрол, откакто следствие откри, че е пропуснала съществуването на система за събиране на непозната разследваща информация в продължение на години , без да уведоми държавното управление, предава Ройтерс.

Главният контрольор по разузнаването и сигурността (ГИРС), който управлява шпионските организации в страната, заяви в четвъртък, че Бюрото за сигурност на държавните връзки (БСПК) е хоствало система за сигнално разузнаване, внедрена от непозната организация, и е взела присъединяване в стратегия, обвързвана с тази система.

В отчета на ГИРС се споделя, че Бюрото се е съгласило да хоства системата, без да получи утвърждение от държавното управление или да го осведоми, и че висшето управление е изгубило надзор върху програмата .

След инспекцията на ГИРС, БСПК одобри рекомендациите на организацията за сформиране на указател на опциите за събиране или разбор в Нова Зеландия, които се ръководят от задгранични партньори; одит на своите системи, в това число опциите на задгранични партньори; обзор и наблюдаване на интернационалните споразумения; и определяне на развой, който разрешава на ГИРС да преглежда всички подписани интернационалните съглашения и контракти.

Подробностите за страната и опциите на въпросната открита система са секретни, макар че отчетът споделя, че системата е правила разузнаване, което може да откри отдалечени цели. Нова Зеландия е член на разследващата група " Петте очи ", която включва Австралия, Съединените щати, Канада и Обединеното кралство.

Докладът отбелязва, че системата е работила от 2013 година до 2020 година и че след инсталирането й " личният състав на БСПК и правният екип на Бюрото са изгубили от взор опциите и нейната работа ".

Генералният шеф на БСПК Андрю Кларк сподели, че откогато се е включил към бюрото преди пет месеца, той е разгледал деликатно по какъв начин се извършват условията си във връзка с сходство, надлежно законодателство, права на индивида и контрол.
 Нова Зеландия загрижена от китайски шпионаж в страната
Нова Зеландия загрижена от китайски шпионаж в страната

Китайското посолство в Уелингтън съобщи, че е " мощно недоволно и твърдо се опълчва "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР