Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн обеща да не позволи нападателят, който

...
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн обеща да не позволи нападателят, който
Коментари Харесай

Новозеландската премиерка ще работи срещу известността на Брентън Тарант

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн даде обещание да не разреши нападателят, който умъртви 50 души в две джамии в град Крайстчърч в петък, да получи известността, към която се стреми, съобщи Асошиейтед прес.
 
Австралийският десен екстремист Брентън Тарант реши да се пази самичък в съда. Новозеландската министър-председателка даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да не разреши на Тарант да дава израз на своите хрумвания. " Мога да ви уверя в едно нещо - че няма да ме чуете да изговарям името му ", сподели тя пред кореспонденти.
 
Ардърн означи, че нападателят " явно е имал редица аргументи да извърши тази ужасяваща терористична офанзива. Една от тях е била да завоюва известност ", уточни тя и изрази убеденост, че това може да не бъде позволено. Стремежът на Тарант да придобие популярност проличава ясно от това, че той разпрати преди офанзивата манифест и сподели онлайн нападението в обществени мрежи, отбелязва АП.

На изключително съвещание на новозеландския парламент през днешния ден, свикано след най-смъртоносното нахлуване в историята на страната, министър-председателката даде обещание всеобщият палач да " понесе цялата суровост на закона ", съобщи Франс прес. Ардърн откри съвещанието с арабския привет " Салам Алейкум " (Мир Вам). Новозеландската премиерка прикани жителите на страната да окажат поддръжка на опечалената мюсюлманска общественост в страната, съобщи Ройтерс.
 
В Нова Зеландия през днешния ден се приготвят първите погребения на убити при офанзивата. Новозеландските управляващи са издали 65 визи на родственици на жертви.-->
 
Нападателят умъртви общо 50 души в две джамии. Още 50 индивида бяха ранени. 30 от тях остават в болничното заведение в Крайстчърч. Девет от ранените са в сериозно положение. Четиригодишно дете е било превозено в болница в Окланд в сериозно положение.

Редица новозеландски компании отстраниха през днешния ден рекламите си от обществените мрежи, съобщи ДПА. Те взеха това решение, откакто нападателят от Крайстчърч сподели онлайн офанзивата във Facebook и постна в Туитър линкове към манифеста, в който изложи своите хрумвания. Също през днешния ден Джасинда Ардърн прикани обществените мрежи да поемат по-голяма отговорност. " Не можем просто да седим със скръстени ръце и да приемем, че тези платформи просто съществуват и че това, което се споделя в тях, не е отговорност на мястото, където е оповестено ", сподели новозеландската премиерка в Народното събрание. Тя заключи, че обществените мрежи " са издателят, а не просто пощальонът ". Те не може да се стремят единствено към облага, без да поемат никаква отговорност, акцентира Ардърн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР