Новозеландската полиция потвърди, че има множество жертви след стрелба в

...
Новозеландската полиция потвърди, че има множество жертви след стрелба в
Коментари Харесай

Полицията в Нова Зеландия потвърди „множество жертви“ при стрелба в джамия

Новозеландската полиция удостовери, че им а " голям брой жертви " след пукотевица в град Крайстчърч . Един човек е арестуван, съобщи ДПА.

Полицията работи в отговор на доста сериозен и драматичен случай, включващ деен стрелец в централната част на Крайстчърч, уточни представител на силите на реда. Един човек е арестуван , само че съгласно управляващите може да има и други причинители. Това е разрастваща се обстановка и работим да потвърдим обстоятелствата. Можем обаче да потвърдим, че има голям брой жертви, сподели представителят на полицията.
 Gulliver/Getty Images
По информация на силите на реда жертвите са били на две места. Загиналите в стрелбата са минимум 27 , показва уеб сайтът " Отаго дейли таймс ", представен от ТАСС. В лечебните заведения на града са закарани най-малко 30 души, добавя изданието.

Свидетели показват, че мъж в камуфлажно облекло, носещ автоматизирана пушка, разкрил безразборна пукотевица в джамията " Ал Нур ".-->

Премиерът Джасинда Ардърн назова случилото се " един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия ", добавя АП. Това е необикновен и невиждан акт на принуждение, уточни тя.
По думите й доста от хората в джамията евентуално са мигранти. " Нова Зеландия е техният дом. Те би трябвало да са в сигурност тук. В Нова Зеландия няма място за рисково принуждение ", акцентира Ардърн.
 Gulliver/Getty Images
Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата почнала, само че всичките му членове са в сигурност, описа треньор. Полицията прикани жителите да заобикалят джамиите в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР