Новозеландската компания Perpetual Guardian е започнала експеримент с четиридневна работна

...
Новозеландската компания Perpetual Guardian е започнала експеримент с четиридневна работна
Коментари Харесай

Изпробват 4-дневна работна седмица, ето къде

Новозеландската компания Perpetual Guardian е почнала опит с четиридневна работна седмица, оповестява английският вестник „ Гардиън “.

Експериментът се организира от началото на март и ще продължи доникъде на април. Компанията има към 200 чиновници, които работят в 16 офиса в цялата страна. Ако опитът излезе сполучлив, което значи да няма спад в продуктивността на труда, компанията ще премине публично на четиридневна работна седмица от средата на годината.

Новозеландците работят приблизително 1752 часа годишно, което е индикатор към междинния. От развитите страни с най-кратко работно време са германците, следвани от датчаните, норвежците и холандците. На другия полюс са Мексико, Южна Корея и Коста Рика, оповестява " Гардиън ".

Любопитен е фактът, че най-висока продуктивност на труда в света има Люксембург, където работната седмица е 29 часа. Някои компании като KPMG и Deloitte от години разрешават на някои категории свои чиновници сами да ръководят 20 % от работното си време, добавя изданието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР