Новозеландска търговска верига е изтеглила марка австралийски ягоди, след като

...
Новозеландска търговска верига е изтеглила марка австралийски ягоди, след като
Коментари Харесай

Паника заради ягоди с игли в Нова Зеландия

Новозеландска комерсиална верига е изтеглила марка австралийски ягоди, откакто в някои от плодовете са били открити игли, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Игли бяха открити в касетките на ягодите, доставяни от Западна Австралия и купени в супермаркет на веригата " Каунтдаун " (Countdown) в Окланд ", се показва в официално съобщение на компанията.

" Като спомагателна защитна мярка и съгласно рекомендации от държавните здравни управляващи в Австралия клиентите би трябвало да нарязват всевъзможни австралийски ягоди преди да ги изядат ", добавя Каунтдаун.

„ Преди този случай в Австралия наскоро имаше огромна акция по евакуиране на ягоди от пазара. Игли бяха открити предходната седмица в ягоди в цялата страна, доставяни за веригата супермаркети " Улуъртс " (Woolworths) от плантация в Куинсланд. Оттогава в цялата страна е обявено за над 100 случая на игли, открити в ягоди, банани и ябълки. Има опасения, че първите известия са насърчили имитатори, отбелязва ДПА.

Needles found in Auckland strawberries https://t.co/MY3mrgk9Za pic.twitter.com/ZfFVVXx5Ol
— Newshub Breaking (@NewshubBreaking) 23 септември 2018 година

Австралийският парламент форсира приемането на закони, с които да се постановат по-тежки наказания, за хората, които съзнателно нанасят щета на хранителни артикули.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР