Новозеландска инвестиционна компания се готви да мине на четиридневна работна

...
Новозеландска инвестиционна компания се готви да мине на четиридневна работна
Коментари Харесай

Компания минава на 4-дневна работна седмица

Новозеландска капиталова компания се готви да мине на четиридневна работна седмица, откакто извършеният по-рано тази година осемседмичен експериментален интервал даде позитивни резултати, съобщи ДПА.
"Производителността леко се увеличи, нивата на стрес се намалиха, " сподели основният изпълнителен шеф на Perpetual Guardian Андрю Барнс в утринното новозеландско предаване Ей Ем шоу.
През март компанията стартира да организира опит, при който всички 240 чиновници резервираха цялостната си заплата, само че работеха единствено четири дни в седмицата.
Екип откриватели от университета в Окланд наблюдаваха опита, с цел да видят по какъв начин е се отразил на работещите.
Това, което видяхме е доста активизиране на присъединяване и удовлетворението на личния състав от работата, която правят, както и доста усилване на желанията на чиновниците да продължат да работят в компанията, като не отчитаме спад на продуктивността, сподели пред "Ню Зийлънд хералд " Барнс.
Преди провеждането на пробния интервал 54 % от чиновниците са били удовлетворени от салдото работа-личен живот, до момента в който след опита делът им е повишен до 78 %.
Проучването не се концентрира върху броя на работните дни или часовете, а върху обстоятелството, че компанията заплаща за продуктивност, а не за направено време.
Експериментът сочи, че намаляването на часовете труд не се отразява на това по какъв начин личният състав извършва седмичните си задания.
Общо взето няма смяна в създаденото от компанията преди и по време и опита, сподели Барнс.
Данните от изследването даже сочат леко покачване на продуктивността в множеството екипи.
Шефът на Perpetual Guardian в този момент се надява да даде началото на една по-широка полемика по този въпрос в Нова Зеландия, съобщи Българска телеграфна агенция. Бих споделил на всяка компания в Нова Зеландия - пробвай, рискувай, означи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР