Новозеландска инвестиционна компания се готви да мине на четиридневна работна

...
Новозеландска инвестиционна компания се готви да мине на четиридневна работна
Коментари Харесай

Новозеландска компания се готви да мине на четиридневна работна седмица

Новозеландска капиталова компания се готви да мине на четиридневна работна седмица, откакто извършеният по-рано тази година осемседмичен експериментален интервал даде позитивни резултати, съобщи ДПА.

" Производителността леко се увеличи, нивата на стрес се намалиха, " сподели основният изпълнителен шеф на " Пърпечуъл гардиън " (Perpetual Guardian) Андрю Барнс в утринното новозеландско предаване " Ей Ем шоу ".

През март компанията стартира да организира опит, при който всички 240 чиновници резервираха цялостната си заплата, само че работеха единствено четири дни в седмицата. Екип откриватели от университета в Окланд наблюдава опита, с цел да види по какъв начин е се отразил на работещите.

Това, което видяхме, е доста активизиране на присъединяване и удовлетворението на личния състав от работата, която правят, както и доста усилване на желанията на чиновниците да продължат да работят в компанията, като не отчитаме спад на продуктивността, сподели пред " Ню Зийлънд хералд " Барнс.

Преди провеждането на пробния интервал 54 % от чиновниците са били удовлетворени от салдото работа-личен живот, до момента в който след опита делът им е повишен до 78 %. Проучването не се концентрира върху броя на работните дни или часовете, а върху обстоятелството, че компанията заплаща за продуктивност, а не за направено време.

Експериментът сочи, че намаляването на часовете труд не се отразява на това по какъв начин личният състав извършва седмичните си задания. Общо взето няма смяна в създаденото от компанията преди и по време и опита, сподели Барнс.

Данните от изследването даже сочат леко покачване на продуктивността в множеството екипи. Шефът на " Пърпечуъл гардиън " в този момент се надява да даде началото на една по-широка полемика по този въпрос в Нова Зеландия. Бих споделил на всяка компания в Нова Зеландия - пробвай, рискувай, означи той. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР