Нововъведение в Chrome ще направи браузъра на Google по-икономичен(снимка: CC0

...
Нововъведение в Chrome ще направи браузъра на Google по-икономичен(снимка: CC0
Коментари Харесай

Chrome става по-икономичен с нова функция


Нововъведение в Chrome ще направи браузъра на Гугъл по-икономичен
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл работи непрекъснато върху нови способи за понижаване на потреблението на запаси от своя браузър Chrome, в частност потреблението на сила при потребление на мобилни устройства.

В момента интернет компанията тества нова функционалност Battery-Savings Meta Tag, задачата на която е да спести сила от батерията на мобилното устройство. Функцията ще се ползва освен в самия браузър, само че и в уебсайтовете, заяви The Windows Club.
още по тематиката
Battery-Savings Meta Tag ще разреши на уебсайтовете да предлагат на браузъра разнообразни ограничения за икономисване на заряда на батерията. Това може да бъде, да вземем за пример, понижаване на честотата на фрагментите или общо закъснение на осъществяването на разнообразни скриптове.

Уебсайтовете също ще могат да трансформират държанието си според от настройките за икономисване на батерията, като създадат съответните промени в тяхната кодова база. В бъдеще това ще разреши на уеб страниците да дефинират дали функционалността за икономисване на сила е дейна на обещано устройство и да работят в сходство с нея.

Гугъл ще опитва с новата функционалност Battery-Savings Meta Tag във версии 86 и 87 на Chrome. Това ще бъде следващо изобретение в най-популярния браузър, което ще го направи по-икономичен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР