Нововъведената светофарна система за алармиране на населението за новозаразените с

...
Нововъведената светофарна система за алармиране на населението за новозаразените с
Коментари Харесай

Седем австрийски района ще бъдат категоризирани с оранжев код за коронавирус

Нововъведената светофарна система за алармиране на популацията за новозаразените с ковид в страната и стягане на ограниченията против КОВИД-19 ще бъде включена с код оранжев /предпоследната по заплаха канара в системата, която сочи висок риск от зараза/ за седем от австрийските региони, оповестява през днешния ден вестник " Курир ", представен от Българска телеграфна агенция, базирайки се на меродавен източник. Сред градовете е и столицата Виена.

Освен висок риск оранжев код значи, че не е допустимо увеличените по брой инфектирани лица да се причислят към избрани огнища. Това значи, че е невероятно непосредствено да се наблюдава от кое място идват инфекциите, което е належащо за попречване на неконтролираното разпространяване на болестта.

Комисията, ръководеща светофарната система, която беше свикана на изключително съвещание пред тип внезапното увеличение броя на инфектираните, се състои от деветнадесет членове, девет от които са представители на деветте австрийски провинции, петима учени и специалисти и петима представители на федералното държавно управление, дава кардинални рекомендации на политиците, а какво ще се случи е решение на федералното държавно управление, респективно на министъра на опазването на здравето.

Освен включването на оранжев код в редица региони кодът е изменен от зелен на жълт, показващ нараснал риск от болест. С жълт код са обозначени огромни елементи на провинция Горна Австрия, цялата провинция Форарлберг, Грац и покрайнините на града, огромни елементи от Тирол и Долна Австрия.

В прорез с първичните проекти, разяснява вестникът, превключването на код оранжев няма да докара до стягане на ограниченията в съответните региони. В доста по-голяма степен става дума за рекомендации, изказвани от комисията - да вземем за пример по-голяма отбрана на заведенията за обществени грижи и лечебните заведения, увеличение броя на тестванията в домовете за възрастни, лечебните заведения и учебните заведения и въвеждане на защитни ограничения на пазарите и ограничение на частни мероприятия в затворени пространства. Начинът за осъществяване на огромни фамилни тържества ще бъде регламентиран от държавното управление през идните дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР