Новото Volvo XC40 получи поредното голямо международно отличие – максимален

...
Новото Volvo XC40 получи поредното голямо международно отличие – максимален
Коментари Харесай

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Новото Volvo XC40 получи следващото огромно интернационално отличие – оптимален 5-звезден рейтинг за сигурност от Euro NCAP. Така ХС40 се подрежда до по-големите си „ събратя “ от сериите 60 и 90, като един от най-безопасните коли на пътя.

Тестовете на Euro NCAP през 2018 година са най-тежките досега, като включват нови, още по-строги изпитвания на системите за сигурност, в това число на технологиите за различаване на велосипедисти с автоматизирано използване на спирачките и за подкрепяне спазването на пътната лента. ХС40 реализира най-хубаво общо показване от всички коли, тествани по новите правила на Euro NCAP.

„ Новото Volvo XC40 е един от най-безопасните коли на пазара “, съобщи Малин Екхолм, управител на Центъра по сигурност на Volvo Cars.


„ Стандартното му съоръжение включва повече технологии за сигурност от който и да е различен стилен SUV, които оказват помощ на лидера да заобикаля ударите, да съблюдава пътната лента и да понижи отрицателните последствия при случайно излизане отвън пътя “.

Всички тествани Volvo коли, които през днешния ден са в продажба, имат рейтинг 5 звезди в влиятелните отчети на самостоятелната интернационална организация Euro NCAP. Миналата година ХС60 беше автомобилът с най-хубаво общо показване на тестванията и беше разгласен за най-безопасния SUV в сегмента, получавайки купата Best in Class на Euro NCAP. Същото отличие получи и ХС90 през 2015 година

През март ХС40 завоюва купата Автомобил на Европа за 2018 година – първата такава премия за Volvo, и от този момент е един от най-продаваните модели на компанията в международен мащаб.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР