Новото възнаграждение е конкурентно на това от трети страниСпецове по

...
Новото възнаграждение е конкурентно на това от трети страниСпецове по
Коментари Харесай

Apple дава до $1 млн. за хакване на iPhone

Новото заплащане е конкурентно на това от " трети страни "

Спецове по сигурността имат късмет да получат до 1 млн. $ за открита накърнимост в iPhone (снимка: CCO Public Domain)

Apple предлага на спецове по киберсигурност до 1 милион $ премия, в случай че открият накърнимост в iPhone. Размерът на обещаното заплащане в региона на сигурността е рекордно за компанията, съобщи Ройтерс.

За разлика от други софтуерни компании, до момента Apple награждаваше единствено наети чиновници, които търсеха уязвимости в iPhone и облачните архиви. На конференцията за сигурност Black Hat стана ясно, че всички откриватели към този момент могат да разчитат на награди за разкриване на накърнимост в iPhone.

Един милион $ ще може да получи експерт, разкрил накърнимост, която обезпечава далечен достъп до ядрото на iPhone, без никакви дейности от страна на потребителя на смарт телефона. Преди това оптималната сума на премията беше 200 000 $, а откритите неточности се коригираха посредством актуализации на софтуера на устройството.
още по тематиката
Освен това Apple ще предприеме редица стъпки, ориентирани към улеснение на работата на откривателите в търсене на уязвимости. По-специално, компанията е подготвена да им даде модифициран iPhone, в който някои функционалности за отбрана са деактивирани.

Известно е, че държавни организации и компании оферират до 2 милиона $ за най-ефективните способи за хакване на iPhone, които разрешават добиване на информация, съхранявана в паметта на устройството. Сега Apple е подготвена да заплати премия, която е сравнима по мярка със сумите, предлагани от така наречен „ трети страни ”.

Някои частни компании, включително израелската NSO Group, продават технология за хакване на смарт телефони на държавни организации. Според представители на компанията, технологията е лицензирана от разследващи и правоприлагащи органи за попречване и следствие на закононарушения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР