Новото ръководство нямало друга възможност, за да покрие разходите и

...
Новото ръководство нямало друга възможност, за да покрие разходите и
Коментари Харесай

„Нефтохимик“ възкръсна и пак поиска пари от Общината

Новото управление нямало друга опция, с цел да покрие разноските и упорства да им бъдат отпуснати 40 хил.лева

Славният в миналото футболен клуб „ “ възкръсна още веднъж и за следващ път се обрисува да стартира от най-ниското равнище на родния футбол – „ Б “ окръжна. Това е следващо прераждане за някогашните " шейхове " , които потъват с всяка минала година, а поради цикличността на отрицателните процеси наподобява тотално се загуби ползата от страна на необятната спортна общност. От делата на клуба се вълнуват единствено доста стеснен кръг от хора.

И защото нямаше кой различен, неслучайно почитателите поеха задачата по възраждането на " Нефтохимик " . Доскоро те твърдяха, че ще основат бизнес модел , който щял да подсигурява, че клубът в никакъв случай повече нямало да премине в ръцете на „ съмнителни предприемачи “.

Щяла да се сътвори стройна система за финансиране с голям брой по-малки спонсори и дарения от самите последователи, убеждаваха те.

На думи може и да се получи, само че не и на каузи, тъй като очевидно спонсори не се откриха, а мащабите и опциите на бургаските почитатели са надалеч от тези на Левски, да вземем за пример, които устояха клуба в най-тежкия му миг.

Така новият клуб сервира още от същото – отново изиска пари от Общината. Засега 40 хил.лева, до края на годината.

Твърди се, че средствата щели да отидат за юношите младша възраст, които щели да вземат участие в Зоналното състезание на БФС, само че се чака главната част от същите тези юноши да играят и за мъжкия тим в пета дивизия. А и 40-те хил.лева е прекомерно огромна сума за издръжката на юношеския тим за няколко месеца. Най-вероятно с тази сума, управлението се пробва да покрие и бюджетът на дребните, и на представителния тим.

„ Това присъединяване е съпроводено и от разноски, които на този стадий не можем да покрием и се обръщаме към вас с молба още веднъж да ни помогнете. Имаме потребност от целева помощ в размер на 40 хил.лева. “, пишат в писмото си до Общински съвет от новото управление на „ Нефтохимик “.

Сдружението не дава отговор на условията за кандидатстване за дотация по наредбата за спорт и ще би трябвало или бюджетът да се актуализира, или да се извади от запаса за спорт, в случай че въобще има останал подобен. Искането ще се преглежда на идната сесия на Общински съвет Бургас.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР