Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима

...
Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима
Коментари Харесай

Домусчиев гони от Нова телевизия разследващи журналисти Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов



Новото управление на Нова телевизия е сложило пред избор трима проверяващи публицисти – Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.

В петък тримата са били извикани на диалог, на който са им предложили промяна на трудовите взаимоотношения. Това всъщност значи, че се приключват трудовите им контракти и им оферират да работят като „ свободни електрони “ – да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран.

Тълкуванието на управлението на това решение било, че по този начин им се дава цялостна независимост и самостоятелност. (Естествено, това допуска и свободата на управлението да приема или не препоръчаните разследвания). Предложен им бил план на контракт, в който липсвало каквато и да било конкретика, като единственото, което се подчеравало, е че при подготвеност за договаряния предлагането ще бъде конкретизирано. По-късно тази среща е била оповестена на оперативка.

„ Разбрахме, че им оферират да са нещо като фрийлансъри. Което по мое пояснение значи, че по време на следствие никой не стои зад тила им. Тоест, в случай че някой те удари, тъй като го снимаш, няма да е блъснал публицист от Нова телевизия, а някой си, който си прави лично следствие. Освен това от самото начало из нюзрума се подмята, че това било метод да се понижат заплатите им, които били непозволено високи – като че ли желаят да ни настроят против тях… “, сподели пред Клуб Z публицист, участвал на оперативката.

Потърсихме за коментар Миролюба Бенатова, която беше сбита: „ Предложиха ни нов тип трудови взаимоотношения. Няма да разясня, до момента в който не реша ще ги приема или не “.

Подобна беше реакцията и на Марин Николов: „ Да, фактически ни предложиха нови контракти. Разговорът ме изненада, трябваше да съм в отпуск, особено за това отидох, от през днешния ден съм в отпуск и ще обмисля предлагането, когато се върна на работа “.

Николов не знаеше до каква степен са правилни слуховете, че някогашният им сътрудник Васил Иванов се връща в Нова телевизия и ще оглави отдела за следствия. Не успяхме да се свържем с Генка Шикерова.

В началото на седмицата Николай Александров, основният редактор на спортния уебсайт Gong.bg, част от „ Нетинфо “ и медийното портфолио на Нова телевизия, подаде молба за овакантяване. Колегите му от Дарик радио оповестиха, си тръгнат дружно с него от уеб страницата, който сътвориха при започване на 2007 година

Изпълнителният шеф и миноритарен притежател на „ Нетинфо “ Христо Христов съобщи, че не е приел оставката на Александров и че в последните месеци имало засилена интервенция в редакторската политика на уеб сайтове в групата.

Нова телевизия опроверга това. Също по този начин стана ясно, че Христов е отхвърлен. Вчера за основен редактор на Gong.bg беше назначен Бисер Тошев, който идва от Sportal.bg.

Нова телевизия към този момент напуснаха продуцентите Цветомир Семов и Диана Димова. През април „ Адванс медиа груп “ на Домусчиеви и MTG завършиха продажбата на „ Нова Броудкастинг груп “. Акциите, представляващи 100% от капитала на сдружението, бяха трансферирани на купувача. Сделката беше утвърдена и от Комисията за защита на конкуренцията. Новият ръководител на съвета на шефовете на „ Нова Броудкастинг груп “ е Георги Домусчиев. За изпълнителни шефове на „ Нова Броудкастинг Груп “ АД бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев – дълготраен финансов шеф.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР