Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима

...
Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима
Коментари Харесай

Мощен трус в Нова тв! Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов пред много труден избор!

 Новото управление на Нова телевизия е сложило пред избор трима проверяващи публицисти - Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов, които би трябвало да преценяват дали да прекратят трудовите си контракти с медията и да продължат да работят с нея на свободна процедура, заяви уеб сайтът Клуб Z. Според обявата в петък тримата са били извикани на диалог, на който им е препоръчана промяна на трудовите правни отношения. Идеята е те да бъдат прекъснати и да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран.

Тълкуванието на управлението на това решение било, че по този начин им се дава цялостна независимост и самостоятелност. " Разбрахме, че им оферират да са нещо като фрийлансъри. Което по мое пояснение значи, че по време на следствие никой не стои зад тила им. Тоест, в случай че някой те удари, тъй като го снимаш, няма да е блъснал публицист от Нова телевизия, а някой си, който си прави лично следствие. Освен това от самото начало из нюзрума се подмята, че това било метод да се понижат заплатите им, които били непозволено високи - като че ли желаят да ни настроят против тях ", показва публицист от Нова телевизия.

Пред онлайн изданието Миролюба Бенатова и Марин Николов признават, че са им препоръчани нов вид контракти, само че не дават повече детайлности, преди да вземат решение за правните отношения си с Нова телевизия. В началото на седмицата Николай Александров, основният редактор на спортния уебсайт " Гонг ", част от " Нетинфо " и медийното портфолио на Нова телевизия, подаде молба за овакантяване. Колегите му от " Дарик радио " оповестиха, си тръгнат дружно с него от уеб страницата, който сътвориха при започване на 2007 година

Изпълнителният шеф и миноритарен притежател на " Нетинфо " Христо Христов съобщи, че не е приел оставката на Александров и че в последните месеци имало засилена интервенция в редакторската политика на уеб сайтове в групата. Нова телевизия обаче отхвърли обвиняванията. По-рано Нова телевизия напуснаха продуцентите Цветомир Семов и Диана Димова. През април " Адванс медиа груп " на братя Домусчиеви и MTG завършиха продажбата на " Нова Броудкастинг груп ".

Сделката беше утвърдена и от Комисията за защита на конкуренцията. До продажбата на Домусчиеви се стигна, откакто " Нова Броудкастинг груп " разгласи при започване на годината, че малкия екран няма да бъде продадена на компанията на чешкия мириардер Петр Келнер PPF Group. Това се случи, откакто Комисия за защита на конкуренцията разгласи договорката за невъзможна през лятото на предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР