Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима

...
Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима
Коментари Харесай

Нова телевизия променя договорите на разследващи журналисти

Новото управление на Нова телевизия е сложило пред избор трима проверяващи публицисти - Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов, които би трябвало да преценяват дали да прекратят трудовите си контракти с медията и да продължат да работят с нея на свободна процедура, заяви уеб сайтът Клуб Z.

Според обявата в петък тримата са били извикани на диалог, на който им е препоръчана промяна на трудовите правни отношения. Идеята е те да бъдат прекъснати и да създават продукция, която след това да оферират на телевиията.

Тълкуванието на управлението на това решение било, че по този начин им се дава цялостна независимост и самостоятелност.

" Разбрахме, че им оферират да са нещо като фрийлансъри. Което по мое пояснение значи, че по време на следствие никой не стои зад тила им. Тоест, в случай че някой те удари, тъй като го снимаш, няма да е блъснал публицист от Нова телевизия, а някой си, който си прави лично следствие. Освен това от самото начало из нюзрума се подмята, че това било метод да се понижат заплатите им, които били непозволено високи - като че ли желаят да ни настроят против тях ", показва публицист от Нова телевизия, представен от Клуб Z.

Пред онлайн изданието Миролюба Бенатова и Марин Николов признават, че са им препоръчани нов вид контракти, само че не дават повече детайлности, преди да вземат решение за правните отношения си с Нова телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР