Новото ръководство на държавното газово дружество Булгаргаз отрече днес обвинения

...
Новото ръководство на държавното газово дружество Булгаргаз отрече днес обвинения
Коментари Харесай

Булгаргаз отхвърля обвиненията в тъмни сделки

Новото управление на държавното газово сдружение " Булгаргаз " отхвърли през днешния ден обвинявания за подозрителен експорт на природен газ за Румъния, отправени от водача на АБВ Румен Петков и някогашния министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров.

Цитираните политици споделиха по Българска национална телевизия и бТВ, че в петък сдружението е продало, най-вероятно посредством медиатор, на Румъния 60 000 мегаватчаса от синьото гориво, от което незнайният медиатор се е облагодетелствал доста от разликата в цените у нас и в северната ни съседка - надлежно 55 евро и 85 евро за мегаватчас.

" Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе осъществена инспекция по отношение на изнесената информация. Вследствие бе открито, че заради всекидневно по-ниското ползване през уикенда от общия микс на количествата природен газ, непотребните количества са осъществени на газов хъб " Балкан ". се показва в позиция на " Булгаргаз ", представена от Българска национална телевизия.

Цитираните в медиите количества природен газ изрично не дават отговор на фактически продадените от " Булгаргаз ", които са 37 000 мегаватчаса, се показва още в позицията.

Тези количества са продадени за възстановяване на финансовото положение на сдружението, поради завареното състояние от новия съвет на шефовете на " Булгаргаз ", се споделя още в текста.

Коментирайки, казанато от Петков и Овчаров, по-рано през днешния ден някогашният министър-председател Бойко Борисов съобщи, че ръководещите " крадат ", до момента в който мислят за арести:

" Арести, арести, до момента в който те крадат. И ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони ", съобщи Борисов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР