Новото ръководство на агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) прекрати поръчките за

...
Новото ръководство на агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) прекрати поръчките за
Коментари Харесай

Край на лапаницата: Прекратиха пътните поръчки за 4 млрд. лв., дадени за дни от служебния кабинет

Новото управление на организация " Пътна инфраструктура “ (АПИ) приключи поръчките за пътни поправки за към 4 милиарда лв., оповестени от служебното държавно управление на премиера Гълъб Донев. Това евентуално изяснява офанзивите против министъра на районното развиване и благоустройството (МРРБ) Андрей Цеков от няколко уеб страницата в последните дни.

Изключение е направено единствено за поддържането и настоящия ремонт на пътищата в област Велико Търново. Тази обособена позиция е част от публичната поръчка за Северен централен регион. Тя беше извоювана от " Пътни градежи Велико Търново ", демонстрира инспекция в регистъра на публичните поръчки. 

Мотивът за оставянето ѝ в действие е, че е отпреди 6 юни 2023 година, се споделя в известие на пътната организация, пратено през днешния ден до медиите. Прекратяването на процедурите става откакто министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков разпореди те да бъдат деликатно одитирани. Дни по-късно последва мощен медиен залп против Андрей Цеков, който даже бе упрекнат във връзки с криптофараонката Ружа Игнатова.



Андрей Цеков

Приключилата инспекция демонстрира, че и по 8-те оповестени публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка са налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства, показват от АПИ.

В момента в незабавен порядък се приготвят нови правила, по които ще се възложат нови публични поръчки, тъй че да няма закъснение на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по транспарантни критерии, в обстановка на действителна конкуренция и в отбрана на публичния интерес, показват от АПИ.

Още предходната седмица стана ясно, че търговете за пътни поправки на служебната власт ще бъдат прекъснати. Това разгласи тогава министърът на районното развиване Андрей Цеков пред отрасловата парламентарна комисия. До прекратяването на поръчките се стигна, откакто служебното държавно управление в границите на няколко дни преди да съобщи властта на постоянния кабинет дефинира спечелилите, като в всеобщия случай на финала остави по един-единствен претендент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР