Новото при ChatGPT 4 е, че може да трансформира гласови

...
Новото при ChatGPT 4 е, че може да трансформира гласови
Коментари Харесай

Какви са нововъведенията при ChatGPT 4?

Новото при ChatGPT 4 е, че може да трансформира гласови команди, графично и различен вид нагледно наличие, да ги обработва и по този метод редуцира напъните на потребителите. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова. 

ChatGPT 4 е първият мултимодален изкуствен интелект, изясни тя. Тази версия може да бъде употребена против 20 $ месечно.  

Доц. Тодорова изясни модела на работа на ChatGPT 4. " Ние формулираме гласово заданието, той го трансформира, с цел да сътвори асоциативност на така наречен тоукъни, и по-късно търси оптималната асоциативност на всяка една дума в съответствие с другите, схваща задачата и я извършва. “ 

ChatGPT 4 би могъл да ни даде отговор на заложения от нас въпрос посредством синтетичен глас. " OpenAI са употребявали артисти и имат няколко версии, от които си избираме това, което ни подхожда като тоналност “, разясни доцент Мариана Тодорова.   

" ChatGPT работи със Spotify и Whisper, има планове и с Lex Fridman и Trevor Noah за превод на разнообразни езици. Lex Fridman и Trevor Noah ще употребяват услугите на OpenAI, с цел да превеждат с техния автентичен глас, който е синтетичен и пресъздаден от изкуствен интелект, и да споделят с аудитория по целия свят на техния роден език. По този метод и ще го популяризират “, изясни доцент Тодорова. 

По този метод отпада и езиковата преграда, уточни тя. " Големият въпрос тук е този за когнитивния залез, тъй като за доста хора ще отпадне нуждата да се учат езици “, акцентира футурологът. 

Възможностите, които дава ChatGPT 4, съгласно нея ще усложнят доста и казуса с дълбоките имитации, счита футурологът.  

Заради отпадането на естествените езикови бариери тя предвижда и нова вълна на промяна на обществените мрежи и медии.  

Сред новите функционалности на ChatGPT 4 е опцията да входираме всевъзможен вид графично и различен вид нагледно наличие, което той трансформира в езиково такова. " OpenAI към този момент ще работи и с DALL·E 3 и тук Midjourney към този момент има сериозна конкуренция, тъй като с промпт той ще може да генерира облици. Един от представящите новия артикул сканира задача по математика на сина си и получи решение; сканира судоку – то беше попълнено моментално; зададе скрийншотове от развален компютър и помоли ChatGPT да поправи компютъра “, изброи доцент Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР