Новото предприятие си е поставило за цел да намали разходите

...
Новото предприятие си е поставило за цел да намали разходите
Коментари Харесай

Европейската металургия се консолидира

Новото дружество си е сложило за цел да понижи разноските си с 400 - 500 млн. $ годишно в своите 34 обекта

© China Stringer Network [100ivana.com] Още по тематиката
Кои са 10-те най-уязвими страни от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай

Малки стопански системи може да пострадат по-сериозно
9 юли 2018
Търговската война стартира да въздейства отрицателно на промишлеността в Съединени американски щати

Производителите се притесняват, че наложените мита ще усилят разноските им и ще понижат конкурентоспособността им
7 юли 2018
Търговска война за 1 трлн. $

Съединени американски щати и Китай не престават да си нанасят удари, които могат да провокират големи стопански последствия за света
4 юли 2018
Европейски Съюз и Китай се сплотиха срещу комерсиалния протекционизъм

Агресивните дейности на Вашингтон накахараха Пекин и Брюксел да си подадат ръка и предизвестиха за международна криза
26 юни 2018
Harley-Davidson ще изнесе част от производството си от Съединени американски щати поради митата
26 юни 2018 След повече от две години договаряния със синдикати и следващи възражения от страна на вложители деятели най-големият пробив в европейската стоманодобивна промишленост от десетилетия насам най-сетне е реалност.

Индийската Tata Steel и немската ThyssenKrupp сплотяват европейските си поделения, като новата компания, в която имат равно присъединяване, ще бъде втората по величина в бранша на Стария континент - с годишни доходи от 17 милиарда евро и 48 хиляди чиновници, написа Financial Times.

Бъдещето на бранша

Сделката евентуално ще бъде последната най-голяма в близкото бъдеще в бранша в Европа. Сливанията в него обаче са значими в изискванията на свръхкапацитет, на ниска цена импорт и въведените по-високи мита върху стоманата от Съединени американски щати, считат мениджърите на водещите компании.

" Ако на пазара има повече сливания, това нормално води до по-добри цени и дисциплинираност на доставките ", споделя Сийдър Екблом, анализатор в Merrill Lynch. " Рационалното за едно взаимно дружество е да се нарежда като производител с по-ниски разноски, в сравнение с тези на двете сдружения поотделно. "

Въпреки това не са планувани съкращения в ThyssenKrupp Tata Steel, както е новото име на предприятието, а това може да остави проблемите с индустриалните остатъци неразрешени, настояват анализатори. " От много време не е имало консолидация в бранша в Европа, по тази причина в този момент вярата ни е, че ще се оправят със свръхпроизводителността ", споделя Карстън Рийк, анализатор в UBS.

Новата компания първо би трябвало да завоюва доверието на антитръстовия регулатор в Брюксел. ThyssenKrupp Tata Steel ще управлява почти 27% от европейския пазар за плоска стомана, а ArcelorMittal разполага с 38%.

Как ще се понижат разноските

Новата компания си е сложила за цел да понижи разноските си с 400 - 500 млн. евро годишно, до момента в който поддържа положителни връзки със синдикатите. Въпреки че 4 хиляди служащи би трябвало да се наемат и разпределят сред двете сдружения, има ясно сложени граници за разноските. Това демонстрира, че надали ще има съкращения до 2026 година поради разногласията със синдикатите в Германия, Холандия и Англия, където се намират главните мощности за произвеждане на стомана. " Това естествено ще попречи на мениджърите и ще направи понижението на разноските още по-трудно ", разяснява Сет Розенфелд, анализатор в Jefferies.

Промени в разпределението

Годишната продукция на завода на ThyssenKrupp в Дуисбург е 11.4 млн. тона стомана, а този на индийската компания в Холандия се счита за най-ефективния в Европа. И двете се намират покрай клиентите - в сърцето на автомобилната промишленост на континента. Въпреки това политици и синдикати се чака да са срещу съкращения и в третия цех на Tata в северен Уелс, който е избран от анализаторите като минимум конкурентен и най-уязвим от бъдещо стесняване на личния състав.

" Предполагам, че всеки от тези фабрики създава разнообразни артикули ", споделя Рийк от UBS. На процедура това би могло да значи, че един обект се концентрира върху поръчките за коли, а другите се специализират да вземем за пример в опаковки, инженеринг и общо произвеждане. " Това би довело до понижения на разноските в международен мащаб ", прибавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР