Новото правителство на Мексико ще повиши минималната заплата до 102.68

...
Новото правителство на Мексико ще повиши минималната заплата до 102.68
Коментари Харесай

Мексико повишава минималната заплата до $5 на ден

Новото държавно управление на Мексико ще увеличи минималната заплата до 102.68 песос (5.1 долара) дневно от идната година, което е с 16% повече от предходното равнище от 88.36 песос, заяви бизнес конфедерацията Coparmex, която от дълго време лобира за нарастването.

За първи път от 1995 година насам минималната работна заплата ще бъде в сходство с линията на бедността, открита от Националния съвет за политика за обществено развиване.

Бизнес организацията дефинира и нова работна заплата от 176.72 песос (8.8 долара) дневно за необятен регион от 25 км по границата с Съединени американски щати, където държавното управление се надява да подтиква развиването посредством понижаване на корпоративните налози.

По време на предизборната си акция новият мексикански президент Андрес Мануел Лопес Обрадор се ангажира да удвои националната заплата в граничната зона.

В предишното централната банка на Мексико изрази нерешителност по въпроса за повишение на минималната заплата, която съгласно някои може в допълнение да увеличи инфлацията.

Преди повишението на заплатата мексиканският министър на труда е провел полемики с служащите, синдикатите и работодателите, координирайки процеса с централната банка на Мексико.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР