Новото правителство на Италия, в което влизат представители на антисистемното

...
Новото правителство на Италия, в което влизат представители на антисистемното
Коментари Харесай

Пет звезди и Демократическата партия направиха ново правителство в Италия

Новото държавно управление на Италия, в което влизат представители на антисистемното Движение " Пет звезди " (ДПЗ) и левоцентристката Демократическа партия (ДП), е формирано и показано на президента Серджо Матарела, заяви генералният секретар на президентството Уго Дзампети, представен от Франс прес.

Дзампети посочи, че новото държавно управление ще постави клетва на следващия ден в 10 ч. локално време (11 ч. българско) в президентството.

След срещата си с президента Матарела министър председателят Джузепе Конте разгласи, че водачът на ДПЗ Луиджи ди Майо ще е новият министър на външните работи и интернационалното съдействие.

Членът на Директива за птиците и авторитетен евродепутат Роберто Гуалтиери ще е министър на стопанската система, а вътрешен министър ще е Лучана Ламорджезе, която е без политическа принадлежност. Тя до предходната година беше почитан чиновник във вътрешното министерство, а сега е член на Държавния съвет, висшия административен съд на Италия, предадоха Ройтерс и ДПА.

Ламорджезе заменя водача на крайнодясната " Лига " Матео Салвини, който смъкна предходното държавно управление предишния месец, като изтегли партията си от ръководещата коалиция в несполучлив опит да провокира предварителни избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР