Новото правителство на Италия ограничава временните трудови договори и ще

...
Новото правителство на Италия ограничава временните трудови договори и ще
Коментари Харесай

Италия ограничава временните трудови договор

Новото държавно управление на Италия лимитира краткотрайните трудови контракти и ще санкционира компании, които реалокират производството си в чужбина с първите си огромни промени в икономическото законодателство, ориентирано към повишение на сигурността на работното място , оповестява " Ройтерс ".

Това е и предизборно заричане на министъра на труда Луиджи Ди Майо, водач на придвижването " 5 звезди ". Пакетът от ограничения , признат в понеделник, който Ди Майо назова " декрет за достолепие ", включва и възбрана за реклама на всички форми на хазарт , за която придвижването счита, че вреди на финансите на фамилиите и е ориентирана към най-слабите членове на обществото.

" Това беше обществено изключително състояние, което трябваше да бъде преодоляно неотложно ", разяснява Ди Майо, който е и вицепремиер.

Пакетът от ограничения, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание в границите на 60 дни, цели да спре злоупотребата с краткотрайни контракти , откакто някогашният министър-председател Матео Ренци одобри закон за либерализиране на тяхното потребление.

За да се възпират такива контракти, пакетът усилва разноските за компаниите, които ги употребяват, и понижава броя им, като могат да бъдат подновявани до най-много две години от три. " Който не се възползвал прекалено от тези контракти и от хората, няма от какво да се опасява ", добавя Ди Майо.

Повечето италиански работодателски асоциации, чиито членове необятно употребяват срочни контракти, подлагат на критика ограниченията . " Мисля, че е неточност, не увеличавате работата, като вършиме разпоредбите по-строги ", разяснява Винченцо Бочия, началник на индустриалното лоби " Конфиндустрия ".

Италия неведнъж е реформирала разпоредбите за наемане и освобождение от работа през последните години, само че не съумява да се оправи с " двойния " пазар на труда, в който възрастни служащи, наети по силата на предходни строги правила, се употребяват със мощна отбрана на работното място, до момента в който младежите нормално намират единствено краткотрайна работа с малко права и изгоди.

През последните 12 месеца са основани към 434 000 краткотрайни работни места , демонстрира изследване, а непрекъснатите контракти се нараснали единствено с 5 000 .

Опитвайки се да запазят фирмите и работните места в Италия , ограниченията плануват компаниите, които са получили държавна финансова помощ или данъчни облекчения, а по-късно местят производството си в чужбина, да върнат парите , които са получили, като също по този начин могат да бъдат и санкционирани .

Тези, които се реалокират отвън Италия в границите на 5 години от приемането на държавни средства , би трябвало да изплатят сред два пъти и четири пъти получената сума .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР