Новото правителство на Чехия отхвърли плана на предишната власт да

...
Новото правителство на Чехия отхвърли плана на предишната власт да
Коментари Харесай

Чехия отменя въвеждането на задължителна ваксинация

Новото държавно управление на Чехия отхвърли проекта на предходната власт да задължи възрастните хора и тези с избрани специалности да се имунизират против ковид. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Предходният кабинет, управителен от министър-председателя Андрей Бабиш, издаде заповед при започване на декември, която предвиждаше наложителна имунизация за хората на възраст над 60 години, както и за медицинския личен състав, служителите на реда, пожарникарите и студентите по медицина.

Мярката трябваше да влезе в действие през март. По-късно през декември обаче администрацията на Бабиш беше сменена от ново държавно управление, формирано от пет партии и ръководено от министър-председателя Петр Фиала.

" Съгласихме се, че имунизацията против Covid-19 няма да бъде наложителна ", съобщи Фиала, като акцентира, че неговото държавно управление към момента счита имунизациите за " най-хубавото средство за битка с ковид ".

Противниците на наложителното ваксиниране проведоха няколко митинга в Прага и на други места в страната.

До момента 62,9% от чехите са изцяло имунизирани, което е под междинното равнище за Европейския съюз. Почти 3,4 млн. души в 10,5-милионната страна са си сложили и трета доза ваксина.

Премиерът Фиала съобщи, че към 90% от хората, които биха били обхванати от задължението за имунизиране, към този момент по този начин или другояче са се имунизирали.
 Чешка певица умря, откакто съзнателно се болести с Covid-19
Чешка певица умря, откакто съзнателно се болести с Covid-19

Тя желала да получи пропуск за достъп до редица обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР