Новото правило при смените, според което изважданият играч трябва да

...
Новото правило при смените, според което изважданият играч трябва да
Коментари Харесай

Новото правило със смените доведе до куриозен гаф

Новото предписание при промените, съгласно което изважданият състезател би трябвало да напусне от най-близкото място на тъчлинията, провокира конфузно недоразумение на мач в немската Трета лига.

В 84-ата минута на срещата сред Халешер и Пройсен (Мюнстер) четвъртият арбитър се приготви да извърши две смени - по една за двата тима. Първи трябваше да напусне №9 от състава на гостите, а по-късно трябваше да излезе и №13 от отбора на домакините. Когато четвъртият съдия подвигна електронното табло с №9 на него, съответният футболист на Пройсен - Руфат Дадашов, беше сменен от собствен съотборник.

Оказа се обаче, че основният рефер Михаел Бархер се е залъгал, че ще излиза №9 от състава на Халешер - Паскал Зоом. И защото Зоом беше покрай него, съдията го подкани да излезе от терена от най-близкото място. По същото време обаче четвъртият съдия към този момент беше вдигнал електронното табло с №13, което означаваше, че съгласно желанието на треньора на Халешер трябваше да излезе №13 - Терънс Бойд. Въпросният Бойд напусна игра, само че отвън терена беше и съотборникът му Зоом, само че Михаел Бархер не осъзна това. Главният арбитър даде сигнал играта да бъде възобновена и секунди по-късно гостите вкараха за оказалото се извънредно 2:2. По това време обаче домакините бяха с човек по-малко на терена.

В тази връзка в този момент от Халешер са подали тъжба, като считат, че не са спечелили поради грешката на рефера.

Hallescher FC – Preußen Münster: HFC holds objection to match evaluation open https://t.co/q6XudrQPub pic.twitter.com/VU2ObSvck1
— En24 News (@En24News) September 22, 2019
Това предписание със промените важи от лятото, като задачата е заменяните играчи да не бавят играта с постоянно бавното си излизане от игрището.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР