Новото правило, което влезе в сила по-рано тази седмица, има

...
Новото правило, което влезе в сила по-рано тази седмица, има
Коментари Харесай

Мигранти атакуваха границата на САЩ

Новото предписание, което влезе в действие по-рано тази седмица, има за цел да ограничи притока на мигранти , търсещи леговище, които пресичат американската граница.
Междувременно сътрудници на Съединени американски щати за митническа и гранична отбрана (CBP) разпръснаха група от към 50 мигранти рано в събота, които се пробваха нелегално да влязат в Съединените щати през Тексас, заяви „ Fox News ”.
" Игнорирайки командите да спрат, групата ненадейно се втурна към краткотрайните барикади, огъна железни стълбове [...] Няколко мъже от групата пренебрегваха командите да спрат и физически избутаха бариерите [...] Когато се сблъскаха с офицери на гранична полиция, мигрантите нападнаха служителите на реда, като пробиват, ритат и се пробват да вземат оръжията на офицерите ”, съобщи чиновник на гранична полиция, представен от „ Fox News ”.
Подобни произшествия стават все по-разпространени в този момент, когато групи мигранти от страните от Централна Америка, търсещи леговище, започнаха да се движат към Съединените щати през Мексико предходната есен. Американският президент Доналд Тръмп назова „ рецесия “ идването на потока мигранти и разгласи национална изключителна обстановка през февруари след несполучлив опит да си обезпечи средства за създаване на гранична стена, съобщи БГНЕС.
По-рано през юни Тръмп съобщи, че Съединените щати и Мексико са постигнали съглашение, според което Вашингтон ще се откаже от предходните проекти за налагане на мита за мексикански артикули поради опита да спре потока от мигранти. Споразумението планува Мексико да разположи своята Национална армия по южната граница със Съединени американски щати и ще работи за разтрошаване на мрежите за трафик на хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР