Новото посолство на САЩ във Великобритания, описвано от президента на

...
Новото посолство на САЩ във Великобритания, описвано от президента на
Коментари Харесай

Критикуваното от Тръмп ново посолство на САЩ във Лондон отвори врати

Новото посолство на Съединени американски щати във Англия, описвано от президента на Съединените щати Доналд Тръмп като " неприятна договорка ", публично отвори порти на гала в Лондон, оповестява USA Today.

През предходната седмица Тръмп разгласи, че е отменил планувана аудиенция в Лондон, тъй като не желае да реже лентата за откриването на високотехнологичната постройка, която е за 1,2 милиарда $.

 Тръмп анулира аудиенция в Лондон поради опасения от всеобщи митинги
Тръмп анулира аудиенция в Лондон поради опасения от всеобщи митинги

Тилърсън ще открие новата постройка на посолството

Британски медии обаче оповестиха, че повода американският водач да не дойде в Лондон може да е обвързвана с предизвестията за огромни митинги против Тръмп.

Посолството е преместено от Mayfair в Централен Лондон, където беше от 1960 година, в Nine Elms - някогашна индустриална зона на южния бряг на река Темза.

Ууди Джонсън, дипломат на Съединени американски щати във Англия, съобщи, че преместването на посолството е належащо поради спомагателни ограничения за сигурност след 9/11.

Представители на американската администрация увериха, че цялостното финансиране на новата постройка не е от данъкоплатците , а от продажбата на различен американски парцел в Англия.

Джонсън увери, че американските данъкоплатци не са платили " нито един цент ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР