Новото посолство на САЩ в Ерусалим ще започне работа с

...
Новото посолство на САЩ в Ерусалим ще започне работа с
Коментари Харесай

Новото американско посолство в Ерусалим започва работа от 14 май

Новото посолство на Съединени американски щати в Ерусалим ще стартира работа с първичен личен състав от най-малко 50 души , обявиха американски държавни чиновници, представени от АП.
 
Предвижда се посолството да бъде намерено в понеделник . То се реалокира в Ерусалим в сходство с решението на американския президент Доналд Тръмп да признае града за столица на Израел . Досега дипломатическата задача беше в Тел Авив.
 
 БГНЕС

Очаква се на откриването да участват към 800 посетители. Според чиновници американската делегация не възнамерява да се среща с палестински представители. Първоначалният личен състав на посолството ще включва сътрудници на посланика Дейвид Фридман и американски консулски чиновници , които към този момент работят на място.
 
 БГНЕС

Германското външно министерство посъветва през днешния ден хората, които пътуват, да заобикалят да посещават Стария град на Ерусалим най-малко до вторник поради предстоящи митинги против откриването на новото американско посолство , показва ДПА. " Не могат да се изключат съпроводени с принуждение безредици в Ерусалим, на Западния бряг и в Ивицата Газа ", съобщи министерството.
 
То предложи на пътуващите да не вървят до вторник на мястото, известно измежду евреите като Храмовия рид , а измежду мюсюлманите - като Благородното светилище , както и в региона към Дамаската врата. Очаква се хиляди хора да стачкуват в палестинските територии против противоречивото разкриване на посолството на Съединени американски щати в Ерусалим.
 
 БГНЕС

Откриването на новото посолство става шест месеца, откакто Тръмп призна оспорвания град Ерусалим за столица на Израел . Израелското държавно управление посрещна решението със мощно утвърждение, палестинците, които желаят източната част на Ерусалим за столица на своя бъдеща страна, реагираха с отвращение, а Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава с голямо болшинство резолюция, критикуваща американския ход.

 
 БГНЕС

Освен откриването на посолството са планувани редица значими събития и възпоменания в идните дни, в това число за 70-ата годишнина от основаването на Израел . Очакват се и още митинги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР