Новото популярно приложение във Фейсбук, което състарява снимките на хората,

...
Новото популярно приложение във Фейсбук, което състарява снимките на хората,
Коментари Харесай

Новото приложение за “състаряване” във Фейсбук е опасно

Новото известно приложение във Facebook, което " състарява " фотосите на хората, може да крие неподозирани рискове, написа английския вестник Индипендънт.

Приложението ФейсАп (FaceApp), което употребява изкуствен интелект, с цел да преправи фотография на потребителя, който може да види по какъв начин ще наподобява като по-възрастен или като човек от другия пол, евентуално заплашва сигурността на потребителите в интернет.

За да бъде обработена фотографията, тя би трябвало да бъде изпратена на сървърите на съветските основатели на приложението.

В съглашението, което се предлага на потребителите се споделя, че те отстъпват на основателите на FaceApp всички права да вършат със фотографията каквото пожелаят.

Може да се окаже, че фотография, която консуматор е изпратил, смятайки че тя ще остане частна благосъстоятелност, се употребява в общественото пространство от FaceApp, за каквото от компанията преценяват.

За основателите на приложението не се знае на практика нищо, като се изключи че са от Русия.

Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че сега, в който започнете да избирате коя от фотосите в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви фотоси.

Редица известни персони разгласиха фотоси, които са преправили посредством FaceApp, измежду тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР