Новото попълнения на Ливърпул Диого Жота изигра поредния си страхотен

...
Новото попълнения на Ливърпул Диого Жота изигра поредния си страхотен
Коментари Харесай

Жота или Фирмино? Отговорът на Клоп

Новото попълнения на Ливърпул Диого Жота изигра следващия си страховит мач, откогато бе притеглен на " Анфийлд ". Португалецът стартира като титуляр против Аталанта за сметка на Роберто Фирмино и се отблагодари за това с хеттрик при впечатляващия триумф с 5:0. Бившият нападател на Уулвърхамптън към този момент имат седем гола в първите си 10 мача за мърсисайдци, до момента в който Фирмино е отбелязал пет попадения за тима през цялата 2020 година. Това незабавно сложи на дневен ред въпроса дали Жота няма да измести бразилеца от титулярния състав за по-постоянно? Ето отговора на Юрген Клоп:

" Такова беше решението за довечера. То се основаваше на формата на Диого и на метода, по който играе и се пази Аталанта. Качествата на Диого оказват помощ в този случай. Но от време на време, когато някой заблести в даден миг, започваме да приказваме за футболист, който е изиграл може би 500 мача подред. Дори нямаше да бъдем в Шампионската лига, в случай че Боби Фирмино не беше с нас. Веднага би трябвало да изяснявам за какво не е бил в състава. Той ще бъде в състава. Много хора по света ще ви кажат, в случай че ги попитате, че това, което направи Ливърпул специфичен предходния път, е методът не игра на Боби Фирмино.

За нас е значимо, че имаме повече от 11 титуляри. Диого употребява формата, в която се намира, и изигра супер, супер мач. Но това не приказва нищо за Боби и въобще не ми предизвиква главоболие. Аз съм повече от благополучен, че момчетата играха по подобен метод.

Рис Уилямс също бе извънреден. Не мога да си показва да съм на 19 години и да би трябвало да изиграя третия професионален мач в кариерата си, като се изправя в Шампионската лига против Луис Мюриел и Дуван Запата. Щях да бъда пъклен нервозен, а момчето не беше. Това ни бе от голяма помощ ", съобщи доволният Клоп.
Diogo Jota has already scored more goals for Liverpool this year than Bobby Firmino

He joined the club less than two months ago
— FootballJOE (@FootballJOE) Шампионска Лига 3 кръг, вторник 3 ноември  Аталанта 0:5краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР