Новото попълнение на Валенсия Лусиано Вието изигра феноменален мач при

...
Новото попълнение на Валенсия Лусиано Вието изигра феноменален мач при
Коментари Харесай

Местайя има нов любимец

Новото попълнение на Валенсия Лусиано Вието изигра свръхестествен мач при успеха над Лас Палмас с 4:0 в реванш от 1/8-финалите за Купата на краля. Взетият чартърен от Атлетико Мадрид нападател заби хеттрик, а третият му гол беше същински шедьовър - прекачване на вратаря съвсем от центъра. Зрелищно беше и попадението на сърбина Неманя Максимович, а гостите би трябвало да са удовлетворени, че не изгубиха и с по-стряскащ резултат.

Валенсия се добра до равенството (1:1) в първия мач с гол в самия край и това даде огромно преимущество на състава на Марселино. Наставникът на " прилепите " не можа да води отбора на Канарските острови поради контузия, получена при пътен случай, само че през днешния ден беше край тъчлинията.
Luciano Vietto with a brace for Valencia vs Las Palmas!

His first competitive goals since 21 December 2016 (hattrick against Formentera in the Copa del Rey).

Marcelino's magic touch. pic.twitter.com/1qwCWHj5UL
— FootballTalentScout (@FTalentScout) 9 януари 2018 година Валенсия стартира в офанзива със Симоне Дзадза и Вието, който нямаше гол в формален дуел през цялата календарна 2017 година. По двата фланга им помагаха Андреас Перейра и Начо Хил.

За Лас Палмас главната задача през сезона е да се избави от изпадане, само че старши треньорът Пако Хемес даде обещание, че тимът му няма да се даде без пердах на " Местайя ". Гостите бяха без няколко значими фигури, а в предни позиции действаше Джонатан Кайери, подпомаган от Ален Халилович.
Началото бе по-добро за Валенсия, само че Андреас Перейра стреля в навън от границата на наказателното поле, а малко по-късно Вието беше покрай първия си гол за " прилепите ", само че топката мина над гредата. В 20-ата минута Начо Хил изскочи самичък против вратаря Раул Лисоаин, но не съумя да го преодолее, а при идната домакинска офанзива и Дзадза пропусна да открие резултата.

Мачът се развиваше по метод, който подсказваше, че голът за Валенсия няма да закъснее. В 30-ата минута Лисоаин някак мазета удар с глава на Дзадза, само че Вието беше на точното място и се разписа за пръв път с фланелката на новия си отбор. Домакините имаха и други рискови офанзиви до почивката, а малко преди нея попадение на Кайери беше анулирано поради негово нарушаване в офанзива.
В началото на второто полувреме Вието се разписа още веднъж. Пробив отдясно на Перейра обезпечи задоволително пространство за аржентинеца, а неговият прехвърлящ удар бе от в действителност висока класа. Още по-красив беше третият гол на " прилепите ". Негов създател стана Неманя Максимович в 54-ата минута с бомбен шут отвън наказателното поле.

Черешката на тортата обаче предстоеше. В 65-ата минута Вието овладя топката малко след центъра и видя, че Лисоаин е излязъл напред. Аржентинецът реши да потърси изненадата и сполучи, тъй като топката се заби тъкмо под гредата. Публиката на " Местайя " стартира да скандира името на Вието и бурно го приветства при излизането му от терена в 71-ата минута, когато на неговото място се появи Родриго Морено.

Едва при този резултат Валенсия понижи темпото и разреши на гостите да провеждат няколко офанзиви, само че те не съумяха да се доберат даже ди гол на достойнството.

Следващото тестване пред " прилепите " е посещение на Депортиво Ла Коруня в събота. Лас Палмас пък ще се изправи против новака Жирона в опит да се измъкне от последното място в класирането на Ла Лига.

Купа на Испания, осминафинали - втора среща:

ВАЛЕНСИЯ - ЛАС ПАЛМАС 4:0 (1:0)
1:0
Л. Вието (30)
2:0 Л. Вието (48)
3:0 Н. Максимович (54)
4:0 Л. Вието (65)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

* Валенсия се класира за четвъртфиналите с общ резултат 5:1
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР