Новото попълнение на Интер Алексис Санчес, който пристигна в тима

...
Новото попълнение на Интер Алексис Санчес, който пристигна в тима
Коментари Харесай

Алексис Санчес: Върнах си любовта към футбола

Новото попълнение на Интер Алексис Санчес, който дойде в отбора като преотстъпен от Манчестър Юнайтед, разяснява идния конфликт на “нерадзурите” с Барселона от Шампионската лига. Той също по този начин призна, че с прекосяването си в клуба от Милано е възвърнал любовта си към футбола.

“У дома Барселона са доста мощни, усещат сигурност, когато играят там. Ако имаме едно или две положения за гол, не трябва да ги изпускаме. Играх там с Манчестър Юнайтед, като пропиляхме три-четири благоприятни условия. Ако искаш да победиш Барселона, не трябва да похабяваш каквито и да е шансове. Научих доста от престоя си в Барселона (2011-14 година - б.р.), което ми оказа помощ да стана по-добър. До себе си имах класни играчи, които бяха международни първенци. Те развиваха физиката си всеки ден. В наши дни всеки футболист би трябвало да има същия метод. Когато дойдох в Барселона, хората определяха състава като най-хубавия в историята на клуба. Там бяха Джосеп Гуардиола и Лионел Меси, както и Андрес Иниеста и Чави Ернандес, които към този момент ги няма. Там беше и Карлес Пуйол, който за мен е необикновен капитан, най-хубавият в досегашната ми кариера. Беше прелестно, там се научаваш да играеш футбол по друг метод - с владеене на топката.
Alexis Sanchez says #Inter have made him “fall in love with football again” & that he is in the #UCL “to win it” https://t.co/378yx3eeqB #FCIM #MUFC #FCB #BarcaInter pic.twitter.com/LZ1KkEQIRQ
— footballitalia (@footballitalia) 1 октомври 2019 година С идването ми в Интер сякаш още веднъж се влюбих във футбола. Вече познавах треньора и някои от играчите. Вярвам, че клубът приготвя нещо красиво за бъдещето. Ако не се неистина, Интер не е печелил нищо от 7-8 години насам. Сякаш си върнах любовта към футбола дружно с желанието ми да печеля нещо с този клуб. Всеки състезател би желал да победи в Шампионската лига. Участваш в нея, с цел да я спечелиш, а не просто да се състезаваш. Прекрасно е за всеки футболист и в Интер би трябвало да са разчувствани, че още веднъж играят в ШЛ”, съобщи Санчес пред формалния уебсайт на УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР