Новото попълнение на индийския Керала Бластърс - Димитър Бербатов, даде

...
Новото попълнение на индийския Керала Бластърс - Димитър Бербатов, даде
Коментари Харесай

Ще се разсърди ли Роналдо на Бербатов?

Новото попълнение на индийския Керала Бластърс - Димитър Бербатов, даде изявление за ESPN, в което приказва за кариерата си досега. Българинът беше помолен да вземе отношение по въпроса, който вълнува всички почитатели през последните години - кой всред Лионел Меси и Кристиано Роналдо е по-добър. Бербо постоянно е обичал да има своя позиция и да я отстоява. Така е и при сравнението му сред Роналдо и Меси. Въпреки че е играл един до друг с португалеца в Манчестър Юнайтед, благоевградчанинът счита, че Меси е по-великият футболист. Дали пък Кристиано Роналдо няма да се разсърди на Митко по-късно му изявление...

" Меси е просто най-великият! Роналдо е същински безценен камък, само че Меси е повече мой вид състезател. Той вижда футбола доста ясно. Той може да вкарва, да подава, да основава обстановки. Той е приключеният състезател, може би най-хубавият в цялата история. Ако питате по-старите от мен, може да ви кажат, че Пеле, Марадона или Пушкаш са по-добри. Но за моето потомство изборът е сред Меси и Роналдо. Те са съвсем идентични, само че има нещо у Лео, което ме кара да викам " Меси! Меси! ", когато виждам Барселона по малкия екран ", сподели Бербатов пред ESPN и въпреки всичко похвали някогашния си съотборник на " Олд Трафорд " - " Младите пробват да имитират най-хубавите като Кристиано. Копират косата, облеклата, колите и финтовете му. Опитвам се да им кажа, че Роналдо тренираше извънредно доста и оставаше да тренира още повече след подготовка. "

" Той искаше просто да е най-хубавият и всичко останало пристигна при него по-късно. Не би трябвало да имитират нищо отвън терена, би трябвало да се концентрират върху себе си. Роналдо беше страховит в съблекалнята. Понасяше смешки, а Патрис Евра не спираше да се бъзика с всички. Аз бях свенлив и затворен и гледах всичко това в профил ", описа Бербо. 

" Нападател съм и е обикновено хората да чакат голове от мен. Аз обаче към този момент се виждам по различен метод. Обичам да играя с топката и да имам независимост на терена. Ако даден футболист е на левия фланг, а аз съм вдясно, повярвайте ми, че мога да видя нещо, което другите играчи не са забелязали. Харесва ми да знам, че треньорите ми са наясно с моите качества и ми разрешават да ги показвам в цялостна степен. В това отношение знам, че сър Алекс Фъргюсън ми вярваше ", сподели българинът. 

" Когато той влезеше в стаята, всички диалози утихваха ", описа още Бербо за престоя си на " Олд Трафорд ". 

" Сър Алекс пораждаше толкоз доста почитание и внимание поради всичките триумфи, които реализира. Беше добър с думите, може би поради всички книги, които бе прочел. Когато съм влизал в офиса му, постоянно намирах биографията на Наполеон върху бюрото му ", добави българинът.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР