Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Филипе Коутиньо даде обширно интервю

...
Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Филипе Коутиньо даде обширно интервю
Коментари Харесай

Коутиньо: Искам да покажа най-добрия си футбол в Мюнхен

Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Филипе Коутиньо даде обстойно изявление пред “Билд”, в което приказва по доста тематики, свързани с прехвърлянето си в баварския клуб.

За посрещането в отбора и компликацията на Бундеслигата

Някои от съотборниците ми в Бразилия ме питаха по какъв начин вървят нещата в Байерн. Казах им какъв брой съм благополучен там. Бях посрещнат отлично от съотборниците ми, клуба, почитателите и медиите. Искам да им се отплатя с голове и представянето ми на терена. Говорих с Фирмино (който е играл за Хофенхайм - б.р.) за интензитета на Бундеслигата и сложните тамошни мачове. Той ми описа доста за другите тимове в шампионата. Играх в Ливърпул няколко години и към този момент забелязах в първите ми мачове за Байерн, че играта в Германия е доста интензивна, каквато е и в Англия, и доста повече от тази в Испания или Бразилия. Това е добре за мен.

За размера на клуба

Клубът е знаменит. Всеки знае за Байерн. Когато видиш децата по улиците в Бразилия, доста носят тениски на Байерн. Когато бях дребен, смятах Байерн за един от огромните клубове в света. Точно по тази причина съм толкоз благополучен в този момент да бъда част от него.

За Юрген Клоп

Клоп ми прати известие и ми пожела триумф. Писа ми, че Байерн е огромен клуб и че Бундсеслигата е огромно състезание, както и че е доста благополучен да ме види там. Клоп несъмнено е огромен треньор, един от най-хубавите в света и същински водач. Научих доста от него, изключително на равнище душeвност. Той промени Ливърпул и ги направи още веднъж доста мощни. Беше огромна чест да работя с него.
Coutinho: " Klopp is simply a great coach, one of the best in the world, a real leader. I learned so much from him, especially on the mental level. He changed Liverpool and made them really strong again. It was a big honor to work with him " pic.twitter.com/aakhdsh3bM
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) 11 септември 2019 година За статута си на звезда

Изобщо не се усещам като суперзвезда. Просто желая да покажа най-хубавия си футбол в Мюнхен. Желая да бъда допустимо най-хубавия Коутиньо. Искам да надвивам и да имам високи цели, които са същите като тези на тима ми.

За немския език и бъдещето си в Байерн

Определено ще науча немския език. Знам, че ще бъда тук единствено година, само че желая да дам всичко за Байерн през този интервал. Толкова доста неща могат да се случат във футбола. Точно в този момент не мога да кажа доста за бъдещето ми. Само това, че съм благополучен да бъда в Мюнхен и че желая да имам страховит сезон. Дали ще остана в Байерн при купа в Шампионската лига? Това не би било зле, бих желал да се случи.

За фантазиите си

Мечтата ми е да печеля шампионата, Купата на Германия и ШЛ. Без значение против кого играем, просто желая да оказа помощ на тима. Мечтата за трофей от Шампионската лига е огромна, колкото тази за международна купа.
Can you imagine starting together with Müller?

Coutinho: " Of course. But that's the decision of the coach " pic.twitter.com/Idc6CCSV4G
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) 11 септември 2019 година За Томас Мюлер

Той е безспорен кумир в Мюнхен и Германия, като е състезател, който е прочут на всички места по света. Спечелил е толкоз доста титли. Огромно наслаждение е да бъда в един тим с него. Той ми оказа помощ първоначално тук. Дали мога да си показва и двамата да сме на терена като титуляри? Разбира се, само че решението е на треньора.

За Октоберфест

Вече съм чувал, че е значима част от баварската просвета. Всеки, който е бил там, ми е казвал какъв брой е необикновен. Нямам самообладание да участвам на него.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР