Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг, който ще пристигне

...
Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг, който ще пристигне
Коментари Харесай

Френки Де Йонг: Отказах на Тотнъм след дълъг размисъл

Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг, който ще дойде на “Камп Ноу” от Аякс през лятото, разкри, че преди година бил получил съответно предложение да премине в Тотнъм, само че след дълъг размисъл го отклонил.

“Моментът не беше подобаващ. Не бях завършил с Аякс, като към момента нямах цялостен сезон на позицията си”, съобщи Де Йонг в изявление за FourFourTwo. През предходната акция той изигра единствено 16 мача поради контузия, като даже я стартира в ролята на централен бранител. “Също по този начин, бях контузен в този интервал, тъй че си помислих: “Още не.” Реших, че би трябвало да остана за още една година в Аякс или даже за по-дълго. Обмислях тяхната оферта дълго и старателно. Смятам Тотнъм за доста постоянен клуб. Те стават все по-добри. Дават късмет на младите играчи и виждам Маурисио Почетино като управител, който развива гениите. Харесва ми футбола, който те играят. Мисля, че щеше да пасне на играта ми”, продължи той.
EXCLUSIVE Frenkie de Jong considered Tottenham ‘long and hard’ but had ‘unfinished business’ at Ajax

Read more...

https://t.co/0EsvR0VFPR#thfc #Ajax pic.twitter.com/bOso0VUCrV
— FourFourTwo (@FourFourTwo) April 3, 2019 Вместо това 21-годишният халф изчака и подписа с Барселона няколко месеца по-късно. “Винаги съм желал да играя за Барса. Парите, които бяха подготвени да платят на Аякс (75 млн. евро с още 11 млн. евро като бонуси - б.р.), ми демонстрираха какъв брой са съществени. Усетих, че би трябвало да се възползвам от опцията, тъй като, може би, нямаше да се появи още веднъж. Разбира се, трансферната сума не значи, че автоматически ще играя още от началото. Но всичко към Барселона е красиво. Семейството ми се съгласи, че би трябвало да опитам. Ще направя всичко по силите си да съумея там”, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР