Новото попълнение на Барселона Френки Де Йонг даде първото си

...
Новото попълнение на Барселона Френки Де Йонг даде първото си
Коментари Харесай

Де Йонг: След Барса няма следваща стъпка за един футболист

Новото попълнение на Барселона Френки Де Йонг даде първото си изявление пред клубната телевизия, откакто дойде на “Камп Ноу”. В него той приказва за упованията и задачите си, както и за метода, по който са го посрещнали почитателите и локалните.

За величината на клуба

Сега познавам размера на Барселона и усещам какво съставлява този клуб, както и какво значи за хората. Но най-важното, несъмнено, е футболът. След Барса няма последваща стъпка за един футболист.

За стила на Барса

Това е жанр на игра, който години наред се практикува от футболисти, които са били тук и не престават да играят - Чави, Иниеста, Бускетс. Не желая да се съпоставям с тях, само че мисля, че отборът е перферктен за моята акомодация, тъй като управлява доста топката и мачовете.

За идването си в Барселона и Кройф

Кройф е най-великият. Той промени футбола, тъй че всевъзможни съпоставения биха били неправилни. Но хората са свободни да ги вършат, щом по този начин желаят.

За представянето му пред почитателите

Все едно попадаш в някой филм. Може да се съпостави с първия образователен ден, минават тръпки по гърба ти. Много се любувах. Имаше 20 хиляди на стадиона, с цел да ме видят. Не е ли отлично? Всяко дете си има фантазии, а това беше моята. Исках цялото ми семейство да бъде там с мен, тъй като постоянно са ме придружавали по време на кариерата ми. Беше особено, за тях - също.

За състава на Барса

Сега би трябвало да схвана какво е да играя с най-хубавите футболисти на света. Нужно е да намеря моя път, макар че това не значи, че би трябвало да ме е боязън.

За напрежението на “Камп Ноу”

Всички приказват за напрежението, само че какво е то? Не усещам, че би трябвало да реализира нещо съответно. Няма потребност да въвеждам по 50 гола, нито да трансформирам стила на игра. Трябва да играя допустимо най-добре и тогава ще знам, че всичко е наред.

За Шампионската лига

Вярвам, че както аз, по този начин и Барса имаме огромно предпочитание да спечелим Шампионската лига този сезон. Очаквам, че ще успеем да го сторим. Познато ми е възприятието да отпаднеш на полуфинала на шампионата (с Аякс тази година - б.р.) и не желая това да ми се повтори.

За задачите си

На първо място, желая да се приспособя добре в отбора. След това, желая да играя добре. После, несъмнено, желая да спечелвам награди и титли с клуба.

За щедростта на локалните

След като подписах контракта, със фамилията ми отидохме на ресторант в Барселона. Исках да платя, само че ми отхвърлиха! Попитах сервитьора дали е сигурен, а той ми отговори: “Господине, играчите на клуба не си заплащат. За нас е чест, че сте наш клиент. Добре пристигнали в Барселона!”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР