Новото поколение на SKODA OCTAVIA се превърна в поредното пазарно предложение

...
Новото поколение на SKODA OCTAVIA се превърна в
поредното пазарно предложение
Коментари Харесай

SKODA OCTAVIA с поредно признание за дизайн от Red Dot

Новото потомство на SKODA OCTAVIA се трансформира в поредното пазарно предложение на марката, което може да се похвали с признание от влиятелния дизайн конкурс Red Dot. Самият модел получава оценката за трети път, откакто предшествениците му постигнаха същия триумф през 2006 и 2017 година.

През годините, общо 14 автомобила на SKODA са отличени за дизайна си от RED DOT, като първият триумф е от 2006 година с OCTAVIA II COMBI. Останалите наградени коли на марката са ROOMSTER (2007), FABIA II (2008), SUPERB II и YETI (2010), RAPID (2013), RAPID SPACEBACK (2014), FABIA III (2015), SUPERB III (2016), KODIAQ и OCTAVIA III COMBI (2017), KAROQ (2018), SCALA (2019) и OCTAVIA IV (2020).

След повече от 6.5 милиона реализирани представителя от 1959 година насам, новото поколение на Octavia беше пуснато в производство във фирмения комплекс на марката в Млада Болеслав в края на ноември предходната година.

За първи път при новото потомство на OCTAVIA, от SKODA оферират също по този начин опция за поръчка на прожекционен head-up екран, изцяло нови Ergo седалки, напълно диодна (LED Matrix) осветителна система, ново изпълнение на скоростния лост при версията с автоматизирана трансмисия, тризонален климатик, нов волан и изцяло дигитално оформление на контролното и централното табло. От компанията обещават също по този начин, че новата генерация на автомобила ще предложи ново измерение по отношение на комфорта и безопасността в съпоставяне с предшественика си.

Дължината на новата SKODA OCTAVIA към този момент достига 4689 мм или с 22 мм повече в съпоставяне с предшественика си, а нарастване се наблюдава и в ширината- с 15 мм, до 1829 мм. От марката споделят също по този начин, че пътниците на задните седалки могат да разчитат на увеличено пространство за краката си, а товарното поделение на комби версията вече доближава внушителните 640 литра (600 литра при хечбек).

В началото на март станахме очевидци и на премиерата на напълно новата и първа в историята на марката OCTAVIA RS- , оборудвана с plug-in (зареждаема) хибридна задвижваща система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР