Новото поколение на Ford Focus ще се бъде оборудван със

...
Новото поколение на Ford Focus ще се бъде оборудван със
Коментари Харесай

Ford Focus ще разпознава дупките на пътя

Новото потомство на Ford Focus ще се бъде оборудван със специфична система за различаване на дупките, която ще улесни пътуването по разрушени пътища, оповестява английското издание Autocar. Функцията ще се предлага като алтернатива в система за адаптивни амортисьори, като употребява 12 високочестотни датчика, способни да откриват дупките на пътя, още преди автомобилът да стигне до тях.
При пътуването по неприятна настилка електрониката ще трансформира настройките на амортисьорите, като ще ги прави оптимално твърди. Това ще попречи на колелото да влезе надълбоко в дупката и по едно и също време с това ще понижи силата, избутваща назад амортисьора при излизане от ямата. Така рискът от провалите по окачването и от загуба на надзор върху ръководството също ще бъде редуциран до най-малко.


Новата функционалност ще се предлага против доплащане от 800 евро Тя ще се причисли към огромния брой системи за сигурност и асистенти на лидера, с които е оборудвано показаното през април четвърто потомство на Focus. Този модел беше избран от Ford като най-съвършеният софтуерно автомобил, създаван от марката през последните 20 години.
В оборудването на машината влизат адаптивен круиз-контрол с опция за цялостно прекъсване и автоматизирано потегляне, система за следене и поддържане на лентата на придвижване с различаване на пътните знаци, проекционен екран и функционалност за полуавтоматично прекъсване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР