Новото поколение на Ford Focus е първата кола, използваща специална осветителна система,

...
Новото поколение на Ford Focus е първата кола,
използваща специална осветителна
система,
Коментари Харесай

Ford прави нощното шофиране много по-лесно и безопасно с новия Focus

Новото потомство на Ford Focus е първата кола, използваща специфична осветителна система, която е в положение да регулира интензитета, а и посоката, на светлинния лъч на фаровете според от пътните знаци и маркировката.

Иновативната система Adaptive Front Lighting System обещава също по този начин по-добра осветеност върху велосипедистите и пешеходците, което е гаранция за допълнителна сигурност и кофмрот на пътя при движение през нощта. Осветяването на и в предстоящите завои пък не е зависимо само от GPS локализацията на автомобила, като по този метод видимостта върху тях се усъвършенства още преди лидерът да трябва да завърти кормилото в съответната посока.

“Мечтата е да стане по този начин, че нощното шофиране да не е по-трудно от това през деня ”, разяснява Михаел Кохер, развоен инженер Осветителни системи на Ford Европа. “Най-новите ни осветителни технологии са част от нашия проект да превърнем това в действителност. В цяла Европа, пътният пейзаж се трансформира с 15% на дневна база. Колкото и впечатляващо потребен да е GPS-ът, потреблението на пътните знаци за разчитането на пътя напред е най-актуалната информация, на която можем да разчитаме ”.

Основен детайл в новаторската система на Ford играе челната му камера, позиционирана под огледалото за задно виждане. Освен че е в положение да спомага за позиционирането на автомобила в средата на пътното платно и за спазването на удобно разстояние от движещо се начело транспортно средство, камерата може да разчита пътни знаци и маркировка на разстояние до 65 метра напред. Това разрешава на системата за насочване на фаровете да се задейства по-рано в съпоставяне в случай че се разчиташе само на завъртането на кормилото.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР