Новото поколение на BMW 1-Series няма да получи пълноценна М-версия,

Новото поколение на BMW 1-Series няма да получи пълноценна М-версия, ...

Най-мощното BMW 1-Series - хибридно.


Новото поколение на BMW 1-Series няма да получи пълноценна М-версия, а вместо нея на върха на моделната гама ще се разположи хибридът M140e. Той ще може да изминава само на електричество до 110 км, съобщава изданието Automobile Magazine.

Хибридният хот-хеч ще стане част от семейството модели M Performance и ще дебютира догодина. В силовия агрегат на M140e ще се използват 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра и електрически двигател с мощност 60 кВт (81,5 к.с.). Съвкупната мощност на задвижващата система ще бъде около 400 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

Хибридът ще получи батерия с капацитет 35 кВт/ч и система за впръскване на вода във всмукателния колектор като на модела BMW M4 GTS, която ще позволи намаляване на температурата в горивната камера, но ще повиши налягането и мощността.

Новото BMW 1-Series дебютира през 2019 г., като моделът премина на платформата с предно предаване FAAR. Той е първият автомобил с двигател с вътрешно горене, който получи системата срещу буксуване ARB. Досега тя се предлагаше само за електрическото BMW i3s.

Най-мощната модификация M135i XDrive разчита на 2,0-литров турбомотор от модела X2 M35i, който развива 306 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg