Новото мнозинство в парламента - Има такъв народ, ГЕРБ, ДПС

...
Новото мнозинство в парламента - Има такъв народ, ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Началото на края: новата коалиция в парламента освободи председателя Никола Минчев

Новото болшинство в Народното събрание - " ИТН ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", освободи от поста ръководителя Никола Минчев. 125 гласоподаваха, " за " 113 " срещу ", 1 бе " въздържал се ". 125 гласа са задоволително, с цел да бъде свалено и държавното управление на идния избор на съмнение.

Парламентът дебатира 5 часа поисканата оставка на ръководителя си Никола Минчев. Искането бе инициирано от " ИТН " и подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

В претекстовете си Тошко Йорданов ( " ИТН " ) уточни непрестанно несъблюдение на отговорности, редовно и жестоко нарушение на правилника, превишаване на права. Поводът е това, че чуването на външния министър в оставка Теодора Генчовска по тематиката " Македония " през вчерашния ден не се реализира при закрито съвещание.

От " Продължаваме промяната " дадоха отговор, че Минчев просто е изпълнявал волята на залата съвещанието да е намерено.

По времето, когато Йорданов говореше, Никола Минчев влезе в залата и бе посрещнат с продължителни аплдосименти.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/парламент овации никола минчев вб2.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Андрей Гюров ( " Продължаваме промяната " ) съобщи:

" Мафията си изиска страната ".

Той уточни, че всичко се случва броени дни, откакто са пресечени незаконните схеми на " Капитан Андреево ", пресечени са парите в Министерство на регионалното развитие и е даден знак, че ще проработи КПКОНПИ.

" Едно е ясно - става дума за пари. Това е показна офанзива против ръководителя на Народното събрание ", сподели Гюров.

Той посочи, че Минчев е брилянтен правист и страж на политическия морал, което се е признавало от всички.

" Македонският сюжет е подправен. Измислица на индивида от диванчето, който искаше да продаде националния интерес против визи за Съединени американски щати ", сподели Гюров.

" Днес мафията ще си преброи гласовете в залата. Все още има време да застанете от вярната страна на историята ", сподели още Гюров.

И добави:

" Ако депутатите се уплашим от мафията, по какъв начин българите да бъдат смели. Не предавайте българите и България на мафията. Няма да можете да си го простите ".

Йордан Цонев (ДПС) реагира с засегнатост на това, че тези, които желаят оставката на Минчев, са наричани " мафия ".

" Да съхраним най-малко малко достолепие ", прикани и Мустафа Карадайъ.

Тошко Йорданов ( " ИТН " ) отговори, че от " Продължаваме промяната " приказват неистини.

" Говорят се нелепости за диванчета и мафия ", сподели Йорданов.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/парламент тошко йорданов вб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Според него Минчев освен е нарушил правилника, само че е направил това, което му е било подредено по тематиката " Македония ".

" Вие сте групата, която събира предатели ", обърна се Йорданов към " Продължаваме промяната ".

Според него изказванието, че " ИТН " е дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи е обикновено и първосигнално.

Любомир Божанков (БСП) съобщи, че моментът е исторически, тъй като се приказва не за Никола Минчев, а за идващите десетилетия на България.

" Никола Минчев беше ярък лъч вяра за връщане на нормалността. Това е отвличане за нормалността ", сподели Божанков.

Той посочи, че " ИТН " три пъти са изчегъртали опцията ГЕРБ да бъде отхвърлен от власт, като най-после са изчегъртали сами себе си.

Станислав Балабанов " ИТН " разкри, че в обединението е имало подмолни сделки. Според него Андрей Гюров е бил издърпан в последния миг за Българска народна банка, тъй като Асен Василев е желал да управлява банката.

Докато Балабанов говореше, залата скандираше " Мафия ".

" Вицепремиерът Калина Константинова беше консултант в кабинета на ГЕРБ ", посочи Балабанов.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев съобщи, че не е изменник, само че не може да избра " моя водач пред бълагрския народ ".

" За пръв път страната има опция да си върне заграбени бизнеси ", сподели Василев.

Според него хора като Ива Митева и Андрей Чорбанов не желаят да стоят до Тошко Йорданов.

" Не подкрепяйте преврата в страната, страната ни е по-важна от всичко ", сподели Василев.

Чорбанов отговори, че е горделив създател на партия " ИТН ". Според него партията е изгубила доста поддръжници поради присъединяване си в обединението.

Георги Свиленски (БСП) съобщи, че е бил изумен, когато е схванал, че 120 депутати са подписали настояването за оставка на Минчев. Според него най-малко 10 от тях са казвали, че той е добър ръководител на Народното събрание. Свиленски посочи, че точно той най-вече е бил наказван от Минчев.

" Днес е денят на излъганите български гласоподаватели. Те в никакъв случай не са очаквали, тези които бяха по площадите, че " Възраждане " ще се подпишат дружно с Движение за права и свободи ", разяснява Свиленски.

Той посочи, че " ИТН " са дружно с ГЕРБ, а точно те са говорили от парламентарната естрада за " Джипко Бибитко ".

" Събрахте несъбираемото, вие го направихте ", репликира го Любен Дилов-син (ГЕРБ).

Свиленски му отговори, че Бойко Борисов е събрал невъзможното обединяване на ляво и дясно.

Премиерът Кирил Петков взе думата и съобщи, че се чуди за какво 120 депутата поставят като максимален приоритет промяната на Минчев.

" Нима тя е по-важна от цените на тока, от пенсиите ", попита Петков.

Той съобщи, че Минчев е доста добър експерт и че е чувал това от представители на всички партии, които в този момент му желаят оставката.

" Ако си мислите, че ще ни притесните и ние ще се договаряме с вас - няма ", обърна се Петков Към ГЕРБ.

" Ако си мислите, че ще спрем да повтаряме за господин Пеевски и " Магнитски " - няма да стане ", сподели министър председателят на Движение за права и свободи.

" Вие говорите за българщината, патриотизма, а през днешния ден ще натиснете ли бутона, дружно с Движение за права и свободи. Как ще го обясните ", попита Петков " Възраждане ".

Залата стартира да вика " Оставка ", на което Петков отговори, че това е задкулисието.

" Най-важната тематика е оставката на кабинета. Ние сме тук с цел да свалим държавното управление и ще го свалим ", отговори Цонев на Петков.

Настимир Ананиев отговори, че концепцията е да се смъкна държавното управление, с цел да продължат кражбите.
Тома Биков (ГЕРБ) съобщи, че Петков наподобява на Робеспиер, който е продължавал да приказва от трибуната, без да знае, че към този момент е наказан.

" Вие сте отговорен за оставката на Никола Минчев, болшинството се разпада. Очаквате от нас, мафията, да ви поддържаме ", обърна се Биков към Петков.

Вицепремиерът Асен Василев се обърна към ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който преди този момент се изрече за следващ път за разговор и упрекна " Продължаваме промяната ", че приканва за етническо опълчване.

" До момента, до който постовете са функционалност на хора, които не участват в това национално заседание, България няма да бъде освободена от мафията ", сподели Василев.

И добави, че апелът му не е за етническо опълчване, а за опълчване на хората, " които грабят тази страна, без значение от тяхната етническа принадлежност ".

" Сред най-бедните хора са гласоподавателите на Движение за права и свободи. Някой от най-богатите хора са членове на Движение за права и свободи ", сподели Василев под бурни овации.

Той съобщи, че " Продължаваме промяната " няма да влезе в разговор за продължение на краденето с никого.

" Това е началото на една смяна, която българското общество изиска и ще желае по площадите всеки ден, до момента в който тя не се случи ", сподели Василев.

И добави:

" Знам, че доста ви пречим. Ще продължим да ви пречим, без значение дали сме на власт или не ".

Василев напомни, че съгласно ГЕРБ и Движение за права и свободи най-хубавата антикризисна мярка е оставка на държавното управление. Според него обаче това ще бъде най-хубавата мярка за хората с кюлчета в чекмеджетата.

" За тях това ще бъде антикризисна мярка, тъй като са в рецесия. Толкова дълбока рецесия, господин Карадайъ, че вие сте подготвени да се прегърнете с " Възраждане ", с цел да свалите държавното управление. Дълбока рецесия за хората, които си стоят в Сараите и от там ръководят страната ", сподели Василев.

Десислава Атанасова (ГЕРБ) съобщи, че въпросът с какво през днешния ден този спор способства за страната е неразбираем.

" Още един неприличен ден за българския парламентаризъм ", сподели тя.

Според нея Минчев е погазил правилника във вчерашния ден и го е правил редовно.

" Смятам, че днешния избор освен ще бъде проява на ново болшинство. За вашата парламентарна група ще бъде и урок ", обърна се Атанасова към ръководещите.

Атанас Атанасов ( " Демократична България " ) сподели, че групировката ще гласоподава „ против” тази оставка по причини, които е чула от опозицията - " просветен, честен, търпелив човек, по политически аргументи би трябвало да му вземем главата ".

" Това е началото на пълзящ прелом. " ИТН " желаеха да изчегъртат ГЕРБ, по този начин влязоха в Народното събрание, през днешния ден са в съюз с тях. Това е замяна на вота ", сподели Атанасов.

Според него задачата е да продължи " Борисовата страна ".

" Няма да го позволим”, съобщи Атанасов.

" Вашите цели са да стигнете до Луната, вие не можете да се качите на черешата ", отговори му Биков.

В словото си водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов не сподели нито дума във връзка обвиняванията, че влиза в колаборация с Движение за права и свободи и ГЕРБ. И добави, че идващите избори ще са референдум по тематики като влизане в еврозоната.

Христо Иванов („ Демократична България”) съобщи, че всички са признали, че Никола Минчев е от най-хубавите неща, които Народното събрание е създал.

" Политическата рецесия не се състои в загубата на болшинство от нашата комплицирана коалиция. Има дълбока спазъм на българския политически развой, откакто направихме три избора и сме се засилили към четвърти”, сподели Иванов.

Той посочи, че светът в този момент е като размесен кошер.

" В този миг може ли да си позволим да се носим по течението без да имаме опция ", попита Иванов.

Той не отхвърли и личната си отговорност, само че посочи, че въпросът е къде отиваме и какво вършим.

" Прави са тези, които споделят, че трябваше да има повече диалогичност. Само че ние нападаме най-диалогичния човек в този парламент. Прави са и другите – трябваше да забележим промяна на ръководството от прекомерно дълго застоялия се Бойко Борисов ", сподели Иванов.

И за следващ път посочи, че към момента не можем да си оправим правораздаването.

" Това, което вършиме не води до решение ", сподели Иванов.

Според него Минчев е потвърдил, че хора с характери и класа могат да влизат в българската политика, само че в този момент се прави всичко допустимо те да бъдат изгонени.

Биков съобщи, че ГЕРБ поддържа свалянето на Минчев, както и вота на съмнение против държавното управление единствено поради Кирил Петков.

" Изходът е България да избере естествен човек за министър председател ", съобщи Биков.

Той заявява, че ГЕРБ са подготвени на жертви, само че и " Демократична България " би трябвало да създадат такива – да обяснят на гласоподавателите си, че страната по този начин не може да продължи.

Радомир Чолаков (ГЕРБ) съобщи, че в този парламент е имало „ пълзяща диктатура”.

Александър Ненков (ГЕРБ) съобщи, че от „ Демократична България” са си играели на революционери по време на митингите, В противоположен случай преходът от ръководството на ГЕРБ щял да бъде равномерен.

Иванов отговори:

" Не диря ваша поддръжка за нищо. Просто се обръщам към цялото национално посланичество – преди да скочим в пропастта да помислим накъде отиваме. Всеки от нас трябваше да има своето самообладание, да изяде своята торба сол. Въпросът е да намерим решение на рецесията, не вждам да го вършим ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР