Новото ляво коалиционно правителство на Италия спечели снощи вот на

...
Новото ляво коалиционно правителство на Италия спечели снощи вот на
Коментари Харесай

Новото ляво коалиционно правителство на Италия спечели вот на доверие

Новото ляво съдружно държавно управление на Италия завоюва нощес избор на доверие в долната камара на Народното събрание, заяви ДПА.

Камарата на депутатите поддържа държавното управление на антисистемното Движение "Пет звезди " и лявоцентристката Демократическа партия с 343 гласа "за " против 263 "против " и двама въздържали се.

Днес Сенатът ще гласоподава избор на доверие на новия кабинет.

Коалицията има нежно болшинство в горната камара.

Преди вота на доверие италианският министър председател Джузепе Конте даде обещание нова епоха на промени за Италия.

В траяла час и половина тирада Конте показа широкомащабния си политически план за държавното управление, което може да ръководи Италия до 2023 година

Премиерът се обърна към политическата класа и жителите с апел за по-умерен звук и по-отговорно държание в обществените мрежи. От министрите си Конте изиска единение и преданост, като загатна по този метод за различията и ежедневните разногласия, белязали работата на досегашното съдружно държавно управление на Движение 5 звезди и Лигата ".

"Гражданите чакат от нас думи и дейности на висотата на длъжностите, които заемаме ", посочи Конте, който си сложи за задача да бъде възобновено доверието към институциите.

Програмата на Конте, показана като "политически и обществен пакт ", възпроизвежда главните точки от съдружното съглашение на "5 звезди " и Демократическата партия. Целта й е възобновление на Италия, белязано от развиване, нововъведения и обществена правдивост.

На европейско равнище Конте прикани за същински общ план и предложи конференция за бъдещето на Европа, на която континентът да дефинира ролята си в изменящия се свят.

Конте съобщи, че чака от Европа повече взаимност и съответни начинания по въпроса с имиграцията.

В програмата си Конте показа дълъг лист с обещания - проект за изключителни вложения за бедния Юг, включващ основаването на държавна банка, за младежите - повече вложения в научните проучвания, улеснен достъп до обучение за младежите от по-бедни фамилии и по-високи заплати за учителите, а за работещите - понижаване на удръжките за обществено обезпечаване, въвеждане на минимална заплата и тласъци за дребни и междинни предприятия, съчетани с тежки санкции за укриване на налози, в това число затвор, а също и институционални промени, отбелязва Ройтерс.

По мотив настояването на "5 звезди ", подкрепено от демократите, за редуциране на броя на парламентаристите от 945 на 600, Конте сподели, че държавното управление ще вкара нов изборен закон - четвърти от 2005 година, с цел да улесни промяната. Правителствената стратегия съдържа и заричане за включване на опазването на околната среда и биоразнообразието в конституцията, както и заричане да се концентрира върху битката с климатичните промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР