Новото лечение на лошия холестерол до година навлиза и в

...
Новото лечение на лошия холестерол до година навлиза и в
Коментари Харесай

Революционно ново лечение на лошия холестерол

Новото лекуване на неприятния холестерол до година навлиза и в България

Холестеролът, в допълнение към триглицеридите, са два от основните индикатори за вашето сърдечно-съдово здраве. Поддържането им на верните равнища може да ви помогне да избегнете доста разнообразни проблеми с сърдечно-съдовата система. Ето за какво е значимо да поддържаме колкото се може по ниски равнища неприятния холестерол.

Повечето от нас са наясно с обстоятелството, че думата холестерол съвсем постоянно се свързва с нещо отрицателно. Но не забравяйте, че това естествено мастно вещество също е от значително значение за действието на тялото ни.

Ключът е да го поддържате в баланс и в верните равнища сред по този начин наречения добър и неприятен холестерол, тъй че да не се натрупват в артериите.

Също по този начин при всеки човек е друго и доста постоянно опира и до генетика. Генът също по този начин да дефинира устойчивостта ви към избрани медикаменти, които се пробват да намалят равнищата на холестерола.

Следователно, даже в случай че приемате тези медикаменти, вашите липопротеини могат да останат прикрепени към стените на артериите ви на рисково високи равнища. Има обаче ново лекуване, което учените назовават революционно.

Това е лъч вяра и през днешния ден желаеме да ви разкажем всичко за него.

Evolocumab, ново и по-ефективно лекуване на неприятния холестерол

През 2018 година ново фармацевтично лекуване за намаление на холестерола при хора, които не демонстрират усъвършенстване при обичайните медикаменти, излезе на пазара под името „ evolocumab “.

От този миг нататък бяха извършени подробни изследвания, с цел да се дефинира дали може да реализира предстоящите цели. Резултатите демонстрират, че да, лекарството е дейно. Не единствено съумява да понижи равнищата на неприятния холестерол, само че също по този начин предотвратява атеросклерозата.

Какво сочат изследванията от тази година?

През ноември тази година Американският лицей по кардиология разгласява свое изследване, в което проучва постигнатите до момента резултати при лекуването на холестерол с това ново лекарство, evolocumab.

  • Целта на лекуването е да се обезпечи лечебна намеса за хора с висок риск от сърдечно-съдови болести, които не се повлияват от обичайните медикаменти.
  • Резултатите от изследването бяха доста позитивни. Evolocumab безвредно и дейно понижава равнищата на неприятния или LDL холестерол на пациентите.
  • След 24 седмици лекуване холестеролът, съхраняван в артериите на пациентите, е най-малък. И по този начин рискът им от сърдечно-съдови проблеми е намалял доста.
  • Това лекарство към този момент е главен лечебен инструмент за тези, които имат генетичена предразположеност, обвързвана с висок холестерол. Също по този начин е съвършен за пациенти, които към този момент са имали някакво сърдечно-съдово заболяване или не могат да понижат равнищата на холестерола си с обичайни медикаменти.

Как работи това лекуване?

За дейно намаление на холестерола при пациенти, които са резистентни към нормалните медикаменти, е належащо да се комбинират и двете лекувания.

  • Evolocumab работи като инхибитор на протеина subtilisn/kexin convertasa.
  • Предлага се в редица страни по света с отлични резултати.

Шанса за развиване на атеросклероза може да се понижи с вярното лекуване на неприятния холестерол

Атеромите не се състоят единствено от холестерол – те също съдържат калций и други субстанции от кръвния поток.

Основният проблем е, че първоначално няма никакви признаци. Това е безшумно заболяване, което лекарите могат да диагностицират единствено посредством проучване.

Ако остане неоткрита, атеросклерозата може да аргументи проблеми като инфаркти и инсулти.

Друг проблем за здравните експерти обаче е, че има доста хора, които просто не реагират на обичайните медикаменти за висок холестерол.

Стивън Дж. Никълс е шеф на изследването, упоменато по-рано, което сподели ясната успеваемост на evolocumab за лекуване и превръщане на атеросклерозата при всички пациенти.

Сканирането на техните коронарни артерии демонстрира доста позитивна смяна след няколко месеца лекуване. Най-накрая е допустимо да се понижи рискът от сърдечно-съдови болести до доста високи равнища.

Кой хора се нуждаят от това новаторско лекуване?

  • Възрастните пациенти би трябвало да следват това лекуване, в случай че към този момент са приемали оптималното количество статини и имат сърдечно-съдово заболяване.
  • Също възрастни с генетично високо кръвно налягане и които към този момент одобряват оптималната доза статини.
  • Юноши на 12 и повече години могат да употребяват това лекуване, в случай че имат генетично високо кръвно налягане и към този момент одобряват оптималната доза статини.
  • Всеки от пациентите в трите предходни групи би трябвало да приема това лекарство, в случай че има и особена нетърпимост към статини.
  • Трябва да продължите обичайното лекуване, в случай че преминавате единствено минималните граници на неприятния холестерол и нямате генетична предразположеност за този проблем.
  • Във всички случаи не забравяйте да потърсите съвет от експерт, следете диетата си и правете най-малко половин час извършения всеки ден.
  • Високият холестерол е сериозен проблем, който лишава прекалено много животи всяка година. Нека създадем всичко допустимо, с цел да го избегнем, и да знаем, че има отлични лекувания и благоприятни условия за метод на живот.

Инфо: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР