Новото космическо командване на САЩ работи със съюзници в дивия

...
Новото космическо командване на САЩ работи със съюзници в дивия
Коментари Харесай

Космическото командване на САЩ готви съюз див, див запад в космоса

Новото галактическо командване на Съединени американски щати работи със съдружници в " дивия запад " на космоса и ще пази бъдещите сателитни мрежи против офанзиви, изяснява генералът управляващ звеното, до момента в който администрацията на Тръмп реорганизира военната си галактическа администрация, оповестява " Ройтерс ".

Генерал Джон Реймънд, началник на галактическите сили , основани през август, разяснява, че Вашингтон ще работи със съюза за разузнаване " Пет очи ", в който влизат Австралия, Канада, Нова Зеландия, Англия и Съединени американски щати.

" Ние работим доста интензивно с нашите сътрудници от " Пет очи " и с Франция, Германия и Япония ", като Съединени американски щати имат съглашения за шерване на данни и услуги " с доста, доста други страни ", добавя генералът.
 Космосът, последна граница за защита на НАТО, място за война и борби
Космосът, последна граница за защита на НАТО, място за война и борби

Алиансът се приспособява към новите закани и взема решение дали нахлуване на съюзен спътник задейства член 5 за групова отбрана

В тирада пред годишната конференция на Асоциацията на военновъздушните сили в Мериленд, първото си обществено послание след заемането на неговия пост, Реймънд изяснява, че също по този начин възнамерява обезпечаването на стотици дребни широколентови спътници , които са в развой на разработка за прихващане, част от старания за противопоставяне на съветските и китайските галактически технологии . Той не дава детайлности за класифицирания план.

" Договорът за галактическото пространство споделя единствено, че не можете да имате нуклеарни оръжия . Това е всичко, което споделя. Останалото е див, див запад ", добавя Реймънд, като се базира на интернационално съглашение, подписано преди десетилетия от Съединени американски щати, Китай и Русия . Договорът не загатва противоспътникови оръжия и технологии за заглушаване на връзки.

" Трябва да имате сателит, който да е защитим. Космическото командване на Съединени американски щати ще сложи акцент върху това ", разяснява Реймънд.

По-късно той изяснява, че се е срещнал с няколко компании , в това число сателитния план SpaceX на Elon Musk, Starlink и Virgin Orbit на Ричард Брансън, чийто модифициран Boeing 747 се предлага като платформа за изстрелване на спътници в космоса в границите на 24 часа, в случай че врагът избута спътник от орбита .
 Тестват оръжие за съветските космонавти
Тестват оръжие за съветските космонавти

Очаква се до половин година да бъде признато

Американските военни са все по-зависими от спътниците , с цел да дефинират какво се случва на земята, да управляват оръжия с галактически лазери и спътници, както и употребяват такива активи за наблюдаване на изстрелвания на ракети и следене на сили.

Според Реймънд, галактическото командване и галактическите сили, планувани като нов клон на военните сили, ще работят в естетика, с цел да " преобладават " в това, което Пентагонът смята за най-новата военна област, с цел да са предпазени от експлоадирането на война в космоса .

Съединените щати се надяват, че построяването на по-тесни връзки със съдружници в космоса и диалозите намерено за стъпките, които подхващат, за да се приготвят за спор в космоса , ще възпират съперниците от офанзива на американски спътници, разяснява Брайън Уидън, шеф на галактическата политика на Фондация " Сигурен свят ", група, която се застъпва за стабилно и спокойно потребление на космоса. " Все отново не съм сигурен дали това ще е задоволително ", добавя той.
 Русия и Китай възнамеряват да си сътрудничат в изследването на Луната
Русия и Китай възнамеряват да си сътрудничат в изследването на Луната

Както и в изследването на далечния космос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР