Новото командване на НАТО за възпиране на компютърното хакерство ще

...
Новото командване на НАТО за възпиране на компютърното хакерство ще
Коментари Харесай

Новото киберкомандване на НАТО ще бъде в оперативна готовност до 2023 г.

Новото командване на НАТО за въздържане на компютърното хакерство ще бъде в цялостен състав до 2023 година и ще може да прави свои хакерски атаки, само че алиансът още спори по какви правила да става това. Това съобщи натовски военачалник, представен от Ройтерс.

"Това е разрастваща се област и заканите нарастват ", сподели генерал-майор Волфганг Ренер, който дава отговор за новия Кибернетичен действен център в Монс, Белгия.

"Ние би трябвало да сме готови, да може да правим интервенции в киберпространството. Вече минахме оттатък отбраната и предварителната защита ", съобщи генералът от немските Военновъздушни сили по време на кибер конференция на НАТО.

По данни на Агенцията за връзка и информация към Алианса натовските връзки и компютърни мрежи стават всеки месец обект на стотици огромни хакерски офанзиви. Експерти споделят, че Русия, Северна Корея и Китай непрекъснато усъвършенстват своя хакерски инструментариум и софтуеър за шпионаж.

По-рано този месец западни държавни управления упрекнаха Русия, че е направила масирана хакерска акция по света. Това провокира смяна в тактиката на НАТО, а страните членки започнаха да търсят отговори. Вчера Европейският съюз разиска способи за въздържане на хакерите, включително посредством налагането на стопански наказания. Досега трансатлантическият съюз не разполагаше със свои кибероръжия и на 31 август т.г. бе оповестено основаването на центъра в Монс. Оттогава до момента Съединени американски щати, Англия, Естония и други съдружници са предложили своя кибернетичен капацитет, напомни Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР