Новото изцяло електрическо Volvo е с почти 5 хиляди долара

...
Новото изцяло електрическо Volvo е с почти 5 хиляди долара
Коментари Харесай

Първото електрическо Volvo е доста по-скъпо от аналогичната Tesla

Новото напълно електрическо Volvo е с съвсем 5 хиляди $ по-скъпо от най-близкия съперник - електрическия кросоувър Tesla Model Y. Като се има поради, че автомобилът на Илон Мъск ще може да измине и доста по-голямо разстояние с едно зареждане на батерията, нещата за шведите не наподобяват толкоз розови на пръв взор. С едно зареждане XC40 Recharge P8 може да измине към 335 километра, а Tesla Model Y - 525 километра.

Въпреки това, от Volvo декларират, че търсенето на електрическия им кросоувър е толкоз огромно, че целият тираж коли, планувани за 2020 година, към този момент е разпродаден. Volvo XC40 Recharge P8 е електрическата версия на кросоувъра XC40. Той е построен върху компактната модулна CMA архитектура, създадена в съдействие с Geely Group. Електрическият автомобил на Volvo е оборудван с задвижване на четирите колела, а силовияст тракт разполага с мощ от 408 к.с.
 Първото електрическо Volvo е много по-скъпо от аналогичната Tesla

Бързозарядна станция зарежда батерията от 0% до 80% за почти 40 минути. Поради неналичието на мотор с вътрешно горене, инженерите от Volvo са преработили и укрепили структурата на предния край, а батерията е скрита в специфична защитна клетка, интегрирана в центъра на корпуса. Интериорът на XC40 Recharge P е оборудван с мултимедийна система, основана на Android. Електрическата кола е в положение да актуализира софтуера и операционната си система " по въздуха ".

Цената на напълно електрическото Volvo XC40 Recharge P8 стартира от 54 985 $ в Съединени американски щати. Наскоро ви съобщихме, че шведската компания има намерение да стане неутрална към климата до 2040 година До 2025 година Volvo възнамерява да понижи въглеродните излъчвания от всяко транспортно средство с 40%, като за задачата 50% от международните продажби на марката ще би трябвало да са от електрически транспортни средства, а другата половина - от plug-in хибриди.
 Първото електрическо Volvo е много по-скъпо от аналогичната Tesla

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР