Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят

...
Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят
Коментари Харесай

Как се става добър писател?

Новото издание „ Аз съм публицист “ оказва помощ на децата, които мечтаят да бъдат разказвачи на истории
Вероятно всяко дете мечтае да сътвори роман, разказ или приказка, която да наподобява най-малко малко на книжките на Роалд Дал. Как може да се случи това? Как да изненадаш читателя и да поддържаш неговото любознание страница след страница? Всички малчугани, които не стопират да фантазират и да съчиняват истории, към този момент имат своя най-хубав другар в сложния креативен развой. Това е новото издание „ Аз съм публицист “, което излиза в детската поредност на „ Ентусиаст “ тъкмо за Международния ден на детската книга.
В „ Аз съм публицист “, която наподобява повече на игра, в сравнение с отегчителен учебник, оживяват великани и се будят омагьосани принцеси, разрушават се кораби, детективи търсят улики, а индианци потеглят на пердах. Тя ще помогне на децата да схванат по какъв начин се появяват концепциите за бъдещите книги. Ще ги научи да бъдат наблюдателни, да търсят и виждат нещо ново и неизмеримо в привичното и познатото. Насочващите въпроси, увлекателните задания и пъстрите картинки ще бъдат в допълнение облекчение за младите създатели.
Първият и най-съществен съвет към малчуганите е да пишат доста, с цел да упражняват уменията си. Те би трябвало да подаряват персонажите си с човешки черти, да прибавят комизъм, където е подходящо, да измислят живи разговори. Във всяка глава ги чакат серия от въпроси и провокации, които ще ги насочват из лабиринта от думи. Малките писатели ще усвоят доста нови умения:
Как да сформират проект на историята си?
Какво е най-важното при построяването на сюжета?
Как се основава престъпен роман?
Защо основният воин би трябвало да преодолява компликации?
Как се измисля атрактивно заглавие?
Ако изпълнят всички задания и отговорят на всички въпроси – триумфът е в забрадка вързан.
Част от провокациите в книгата ще бъдат част от специфична креативна работилница по време на второто издание на акцията „ Национална седмица на детската книга “, която е предопределена за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат. Инициативата ще се организира през юни 2019 година в НДК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР