Новото берлинско летище търси 20 хил. души, които да участват

...
Новото берлинско летище търси 20 хил. души, които да участват
Коментари Харесай

Почти готовото ново берлинско летище набира "статисти"

Новото берлинско летище търси 20 хиляди души, които да вземат участие в експериментиране на оборудванията като част от подготовката на аеропорта да бъде открит тази година след дълго отсрочване, съобщи ДПА.

Хората, искащи да видят авансово новото летище БЕР (BER), могат да аплайват онлайн, с цел да се включат в тестванията като " статисти " на избрани дати сред 23 юни и 15 октомври. Летището трябваше да бъде намерено преди девет години, само че се натъкна на редица проблеми.

Набират се към 900 доброволци за сходни проби на новата жп гара, ситуирана под постройката на летището, намиращо се в южната част на немската столица.

Предвидени са към 30 дати за експериментиране на всички общоприети процедури при посещаване на летище - чекиране, инспекции за сигурност, стигане до летищния гейт. Ще бъдат направени симулации на евакуация и взимане на ограничения при изключителни обстановки.

Интересът е огромен, сподели основният изпълнителен шеф на БЕР Енгелбарт Лютке Далдруп. Няколко хиляди души към този момент са посетили мястото, където " статистите " могат да се запишат, добави той.

Планира се летище БЕР да отвори порти на 31 октомври. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР